x

x

Seniori pobedom završili prvi deo sezone!

RK NBGD

05. Dec 2022.

Rekreativo – Novi Beograd 19-22 (9-10)

SC Banjica, gledalaca 100

Novi Beograd: Tomašević (10 odbrana), Isailović 7, Karlović 4, Vuković 5, Milanović, Lalić 2, Đoković, Lukić (2 odbrane). Ilić, Đorđević, Kolaković, Pešikan, Ilić 1, Đurović 1, Mrdaković 2, Teodorović.
Igrač utakmice: Tomašević Ilija (Novi Beograd)U poslednjoj utakmici jesenjeg dela sezone naši seniori su zasluženo pobedili Rekreativo. Kao što smo i očekivali izuzetno težak i neizvestan meč sa kvalitetnom i iskusnom ekipom Rekreativa ko ju sa klupe predvodi proslavljeni reprezentativac Rastko Stojković.
Celo prvo poluvreme igralo se uglavnom gol za gol. Novi Beograd je dva puta poveo sa 2 gola razlike ali su domaćini brzo izjednačili i poveli. Na odmor se ipak otišlo sa minimalnom prednošću Novog Beograda.
Mnogo bolje i angažovanije pre svega u odbrani smo otvorili drugo poluvreme i u 42. minutu imali velikih 4 gola prednosti. Dosta truda je uloženo da bismo zadržali prednost koja je oscilirala od 1 do 3 gola u završnici. Svakako vredna pobeda koja nam daje nadu u bolje rezultate u prolećnom delu sezone.
Izjava igrača utakmice Tomašević Ilije:

Pre svega čestitke ekipi na odlično odigranoj utakmici. Pokazali smo da se redovnim treningom i borbenošću dolazi do pobede. Mislim da nam je ova pobeda bila bitna za kraj polusezone i donela nam je samopouzdanje za sledeći deo sezone. Za kraj bih se zahvalio publici koja nas je podržala tokom utakmice i nadam se da će je biti više u narednom delu.
Osvrt trenera Aleksandra Roganovića na prvu polusezonu:

- Ovu polusezonu smo završili pobedom protiv ekipe Rekreativa i imali ukupan skor od 8 pobeda i 3 poraza. Generalno mogu biti i zadovoljan i nezadovoljan postignutim. Poraze smo doživeli od ekipa Radničkog i Studenskog grada na gostujućem terenu i ekipe Voždovca na domaćem terenu koji je ujedno bio i jedini neplanirani poraz gde smo jednostavno podbacili u svim segmentima igre. Ekipa je dosta dobro igrala u fazi odbrane tokom ovih 11 utakmica ,a najveći problem smo imali sa realizacijom koja je bila jedan od glavnih razloga ova tri poraza . Ekipa generalno ima puno prostora za napredak, verujem da ćemo tokom pripremnog perioda dati sve od sebe da to i pokažemo i da rezultati budu bolji od prve polusezone. Sigurno nećemo odustati od borbe za sam vrh tabele i ako znamo da je ekipa Radničkog iz Obrenovca glavni favorit za ulazak u super B ligu.
S' Novim Beogradom u nove pobede!

DYNAMIC MEDIA

RK NBGD

SOCIJALNE MREŽE

KONTAKT

Nikola Maksimović

+381 64 1500440

+381 61 6020992

rknovibeograd@gmail.com

ADRESA

KLUB

Palmira Toljatija 2

KANCELARIJA

Hala Pinki, Gradski Park 2