O nama

Osnivanje

Rukometni klub „Novi Beograd“ je osnovan 18. marta 2009. godine u Beogradu. Osnivač i predsednik kluba je Nikola Maksimović. Ideja za osnivanje rukometnog kluba "Novi Beograd" je nastala u januaru 2009. godine. Nikola Maksimović je tada prekinuo saradnju sa URK "Studentski grad" sa Novog Beograda a u tom momentu je trenirao trofejne generacije dečaka rođenih 1991. i 1992. godine. Svi roditelji i igrači su želeli da nastave saradnju sa Nikolom. Na jednom od roditeljskih sastanaka pružena je jednoglasna prodrška od strane roditelja svih 35 igrača koje je Nikola trenirao u URK "Studentski grad" i dogovorili su se da pređu u novoformirani klub.

Ciljevi

Rukometni klub „Novi Beograd“ nastoji da bude jedna od najuspešnijih škola rukometa u Srbiji i Evropi. Nakon dvanaest godina postojanja iza nas su mnogi osvojeni turniri, pregršt osvojenih pehara kako na domaćoj tako i na inostrajnoj sceni što ukazuje na to da smo uspeli u tome. Rukometni klub „Novi Beograd“ ima više od 250 članova koji nastupaju u osam mlađih takmičarskih selekcija kao i seniorskoj selekciji u Prvoj rukometnoj ligi centar Beograd. Mlađe takmičarske selekcije treniraju u pet Osnovnih škola na Novom Beogradu gde se organizuju i takmičenja a igraju i Mini ligu Novog Beograda gde stiču svoje prvo igračko iskustvo i pripremaju se za više selekcije kluba.

Stručni štab

Rukometni klub „Novi Beograd“ u svom stručnom štabu ima 9 trenera koji su jedni od najboljih i najstručnijih u Srbiji posebno u radu sa mlađim kategorijama. Svi oni sprovode plan i program koji je odobren od strane šefa struke i UO kluba. RK „Novi Beograd“ u svom radu pokriva prostor Novog Beograda i Zemuna a treninzi i utakmice se održavaju u Hali Pinki u Zemunu, Balonu „Lane“, Posko Areni i SC Bežanijska kosa kao i fiskulturnim salama Osnovnih škola „Jovan Sterija Popović“, „Ivan Gunduluić“, „Branko Radičević“, „Duško Radović“, „Milan Rakić“ i „Kralj Aleksandar“. Velikim brojem lokacija na kojima se održavaju treninzi želimo da olakšamo našim članovima i njihovim porodicama da što laše i brže stignu na treninge.

Dostignuća

Naš najveći rezultat kao Rukometnog kluba su ustvari uspesi naših članova koji su prošli našu školu rukometa a sada igraju u poznatim i uspešnim klubovima kako u zemlji tako i u inostranstvu, navešćemo neke od njih Naš klub je za ovih 12 godina postojanja osvojio preko 300 trofeja na raznim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Rukometni klub „Novi Beograd“ je proglašen za najuspešniji klub na teritoriji grada Beograda čak 7 puta za deset godina koliko se ova prestižna nagrada dodeljuje. Plan nam je da nastavimo u istom pravcu kao i do sada i da i dalje napredujemo i rastemo. Želimo da naša deca porastu u dobre i zdrave ljude sa izgrađenim timskim duhom, osećajem zajedništva i dobrim radnim navikama a kada sve to postanu uspeh je neizostavan i zagarantovan. Dođite da budemo još bolji.

Boje kluba su crvena i siva a slogan je:

“S NOVIM BEOGRADOM U NOVE POBEDE”

DYNAMIC MEDIA

RK NBGD

SOCIJALNE MREŽE

KONTAKT

Nikola Maksimović

+381 64 1500440

+381 61 6020992

rknovibeograd@gmail.com

ADRESA

KLUB

Palmira Toljatija 2

KANCELARIJA

Hala Pinki, Gradski Park 2