x

x

Izveštaj 16-17 april

RK NBGD

20. April 2022.

Prošli vikend obeležio je poraz naših najstarijih momaka. Naša seniorska ekipa je prošle nedelje na domaćem terenu, hali Pinki, ugostila ekipu RK Crvene Zvezde. Na tribinama je bilo oko stotinak gledaoca od kojih su većina bili naši članovi i prijatelji. Nažalost i pored podrške naših navijača kao i prednosti domaćeg terena naš tim je pretrpeo poraz. Utakmica je bila neizvesna do samog kraja, a sudbinu naše ekipe je odlučio slobodan udarac sa devet metera koji se izvodio nakon isteka regularnog dela. Našim momcima se nudilo mnoštvo prilika da utakmicu preokrenu u svoju korist ali kao i u prethodnom kolu , kada su naši mmoci igrali protiv ekipe RK Beograd, oni to nisu biliu stanju da urade. Ono što nas je najviše koštalo poraza na ovoj utakmici jesu nedostatak timskog duha, manjak borbenosti u napadu i odbrani i ishitrenost prilikom donošenja odluka u bitnim situacijama kada se rezultat lomio. U narednom periodu nas očekuju mnogo teže utakmice a prva od njih jeste gostovanje ekipi RK Radnički iz Obrenovca. Ovo je idealna prilika za naš tim da popravi utisak i da dokaže da može da postigne mnogo više.Naši juniori predvođeni trenerom Milošem Simićem bili su uspešni prošlog vikenda pobedivši ekipu domaćina RK „Barič“. Nije sve teklo tako lako već je sam početak utakmice bio daleko ispod očekivanog nivoa. Naši momci su ušli u meč previše opušteno i nisu dovoljno ozbiljno shvatili protivnika. Taj pristup se ubrzo odrazio i na rezultat koji je bio egal do nekog dvadesetog minuta prvog poluvremena. Na kraju poluvremena naša ekipa je u svlačionici otišla sa rezltatom 10 : 14. U drugom poluvremenu smo gledali sasvim drugačiju utakmicu. Naša ekipa je uspela da zadovolji očekivani nivo i dođe do konačnog rezultata 16 : 33. Na utakmici se istakao naš golman Ilija Tomašević koji je sjajnim intervencijama na golu uspeo da pomogne ekipi da napravi veliku razliku u rezultatu i time je pokazao da vrednim radom i zalaganjem na treninzima se sve može. Svaka čast svim momcima i treneru na pobedi.


U odloženoj utakmici drugog kola playoff-a naši dečaci 2009. godište su na gostovanju bez većih problema savladali vršnjake iz ekipe Sindjelić. Utakmica koja je trebala da ponese epitet derbija je rešena već u prvih 10 minuta igre, a ostatak dela je poslužio da igraju i dečaci 2010. Na kraju rezultat utakmice rezultat je bio 21:09.

Već u nedelju nova utakmica takođe na gostovanju ekipi Junior i tesna pobeda rezultatom 13:14. Meč koji je pokazao sve slabosti naše ekipe, bleda, bezidejna igra u napadu te odbrana bez agresivnosti I duel igre doveli su to toga da je domaćin vidno motivisan vodio sve do samo kraja utakmice. Tek kada su naši dečaci krenuli da igraju nešto čvršću odbranu došlo je do preokreta rezultata na kraju i možda nezaslužene pobede.

Još jedna dobra partija momaka 2009. godište u kojoj su apsolutno nadigrali favorizovani Sinđelić, mnogo lakše nego što bi bilo ko mogao da pretpostavi i to sledećim rezultatom 5 - 12 (1 - 7). Odbrana 3- 2- 1 je odlično funkcionisala od samog starta što govori i broj primljenih golova na čitavoj utakmici a naročito u u prvih 15 minuta igre. Na samom početku utakmice golman Sinđelića je predstavljao ne premostivu prepreku i dugo je rezultat bio 0 - 0 ali posle niza promašaja uspeli smo da stabilizujemo i šut i vrlo brzo napravili osetnu prednost. Svi momci su dobili šansu na ovoj utakmici i dali veliki doprinos. Čestitke svim dečacima.

DYNAMIC MEDIA

RK NBGD

SOCIJALNE MREŽE

KONTAKT

Nikola Maksimović

+381 64 1500440

+381 61 6020992

rknovibeograd@gmail.com

ADRESA

KLUB

Palmira Toljatija 2

KANCELARIJA

Hala Pinki, Gradski Park 2