x

x

Juniori i kadeti bez poraza u polusezoni!

RK NBGD

09. Dec 2022.

Juniori i kadeti bez poraza u polusezoni!

Kadeti 2006.

Rakovica – Novi Beograd 25-27

U poslednjoj utakmici prvog dela sezone naši kadeti osvojili su velika 2 boda na gostovanju Rakovici ! Jedna od najtežih utakmica do sada je opravdala epitet derbija kola kod kadeta. Veći deo prvog poluvremena imali smo prednost ali samo 1 ili 2 gola. Nekoliko prilika nismo iskoristili da se odlepimo na 3 razlike što je odlična ekipa Rakovice kaznila i na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom. Početak drugog poluvremena pripao je domaćinu koji je vodio od 1 do 2 gola razlike. Ipak čini se da je strategija trenera Maksimovića da igra sa dosta rotacija u postavi dala rezultat u samoj završnici kada smo u 40. minutu izjednačili. U tim momentima i u samoj završnici isticao se Vuksanović koji je sa nekoliko bitnih golova rešio pitanje pobednika. Poveli smo sa 27-23 na 3 minuta do kraja i sigurno priveli utakmiu kraju.

Novi Beograd – Partizan 35-30

Juniorski derbi sa Partizanom i do poslednjeg kola 2 neporažene ekipe pripao je našim momcima. Prvo poluvreme ličilo je na prijateljsku utakmicu gde su obe ekipe prilično nezainteresivano odigrale i bili je 14-14 na pauzi. U drugom delu naši momci su dosta angažovanije pristupili i predvođeni Đokovićem i Berberovićem napravili osetniju razliku koju smo sačuvali do samog kraja. Ovom pobedom juniori su zadržači prvu poziciju sa maksimalnim učinkom.

Dečaci 2008.

Novi Beograd A – Arena 31-17

Poslednju utakmicu u jesenjem delu sezone dečaci 2008 god. koji nastupaju kao A ekipa odigrali su protiv drugara sa leve obale Dunava, Arene. Naši momci su jako ozbiljno prišli utakmici i od samog početka angažovanom igrom u odbrani i brzom tranzicijom napravili razliku od 7 golova na poluvremenu. I u nastavku se nastavilo u istom ritmu iako se pružila šansa svim dečacima motiva nije nedostajalo pa je na kraju rezultat glasio 31-17 za naše dečake. Treba istaći prelep detalj iz drugog poluvremena,takozvani cepelin Stojanović-Marković i debi Filipovića pred domaćom publikom.

Novi Beograd B – Obilić 14-10

Dečaci iz B ekipe je takođe bili su uspešni protiv drugara iz Obilića. Pobeda od 14-10 u utakmici koja je bila prava takmičarska. I pored taktičkih zamisli trenera Obilića da iznenadi naše momke 4-1-1 odbranom , uspevali smo da od samog starta povedemo i tokom utakmice održavamo vođstvo jakom 3-2-1 odbranom. I u ovoj utakmici smo imali debitanta Đelić Stefana, momka rođenog u Engleskoj koji se ipak opredelio za našu lepu zemlju i najbolji klub u Beogradu .

S' Novim Beogradom u nove pobede!

DYNAMIC MEDIA

RK NBGD

SOCIJALNE MREŽE

KONTAKT

Nikola Maksimović

+381 64 1500440

+381 61 6020992

rknovibeograd@gmail.com

ADRESA

KLUB

Palmira Toljatija 2

KANCELARIJA

Hala Pinki, Gradski Park 2