Zlatar za nova zlata

Treniralo se dva puta dnevno. Odrađeno je ukupno 10 treninga , dve trening utakmice (devojčice protiv dečaka) i održani su turniri u stonom tenisu (singl i mešoviti dubl) i turniri u nožnom tenisu i takmičenje u plivanju.

Zlatar za nova zlata

Pored fizičkih aktivnosti organizovana su i predavanja vezana za ishranu sportista, higijena sportista i sportska torba jednog rukometaša. Urađena su i tri kontrolna testa: poznavanje rukometnog terena, poznavanje zonskih formacija i poznavanja pravila rukometne igre. Naravno testovi nisu bili ocenjivani ali su itekako značili u edukaciji naših mladih rukometaša.

Na treninzima se radilo uglavnom na koordinaciji, tehnici vođenja lopte, hvatanja, dodavanja i uvežbavali su se osnovni principi odbrane 6-0.

Zlatar za nova zlata

Moramo da naglasimo da je dosta toga urađeno po planu timskog duha, pojedinačne i kolektivne odgovornosti na terenu i van njega. Devojčice i dečaci su pokazali veliku zrelost i odgovornost kako prema sebi tako i prema drugima. To pokazuje da su sami prali i sušili svoj veš, vodili računa o higijeni sobe i ličnoj higijeni i poštovali osnovne kodekse ponašanja jednog sportiste.

Kao najmlađe članove ekspedicije zamolili smo Popović Ivonu i Nešič Ignjata da sa nama podele njihove utiske sa priprema na Zlataru:

– Kao najmlađi član kluba želim da podelim sa vama moje utiske sa prvih priprema na planini Zlatar. Uz pratnju trenera Lazara, Vlade i Milice dvadesetog avgusta smo stigli na Zlatar. Smestili smo se u hotel koji se nalazio u predivnom okruženju . Imali smo dva treninga dnevno uz slobodne aktivnosti i odmor u hotelu. Tamo smo bili sedam dana. Išli smo na bazen, provodili smo vreme u prirodi. Posle večere smo uglavnom provodili vreme u priči i druženju. Pored napornih treninga ovu ekspediciju ću pamtiti po novim prijateljstvima i lepom druženju. – rekla je Ivona

Zlatar za nova zlata

– Ovih sedam dana provedenih na pripremama fizički je bilo veoma zahtevno. Od nas se tražilo da budemo disciplinovani, kako na terenu, tako i tokom našeg celog boravka. Ono što mi se posebno svidelo je što su pored treninga bili organizovani i teorijski časovi o poznavanju rukometa. Takođe, puno smo naučili i o zdravoj ishrani, higijeni i lepom ponašanju. Bilo je tu i mnoštvo zabavnih trenutaka i gromoglasnog smeha cele ekipe. Nadam se da će nam ovo vreme provedeno na pripremama mnogo značiti u takmičarskoj sezoni koja je pred nama. – zaključio je Ignjat.

Zlatar za nova zlata

Ono što smo ostavili za sam kraj ovog izveštaja je činjenica da je ovih sedam dana provedeno u divnom druženju dečaka i devojčica. Sklopljena su mnoga nova prijateljstva, a bilo je i slatkih, tajnih simpatija i poneko zaljubljivanje.

Zlatar za nova zlata

You might also like