Žetva medalja u Smederevu

U okršaju za finale koplja su ukrstile dve naše ekipe i posle 20 minuta zanimljive, neizvesne i borbene utakmice pobedila je ekipa koju je sa klupe predvodila Zorica Ćosić, minimalnim rezultatom. Nakon toga u meču za bronzu jedna naša ekipa je savladala Šamot, dok je u velikom finalu druga naša ekipa zasluženo izgubila od starijih i mnogo iskusnijih devojčica iz Petrovca na Mlavi. Pored dva odličja uspeh u Smederevu je pojačala i činjenica da je naša igračica Maša Živković proglašena za najbolju igračicu turnira.

Plasman kod devojčica:

1. Sloga (Petrovac na Mlavi)

2. Novi Beograd A

3. Novi Beograd B

Dečaci koji su igrali mini rukomet 4+1 su bili neprikosnoveni. A ekipa je igrala u sastavu: Nešić, Cvijetić, Obradović, Erak, Mileusnić, Vasić, Dakić, Mirković, Pavlović. Redom su padali Šamot 18-11, Smederevo, Novi Beograd B, Banatski Brestovac je deklasiran 24-5 a Požarevac još ubedljivije 32-4… Novi Beograd B je igrao u sledećem sastavu: Radenković, Bulatović, Lakić Matija i Miodrag, Pešikan, Mišić i Matijašević. Prvo smo savladali Požarevac 12-8. U drugoj utakmici pobeđen je Brestovac 13-11, zatim je Novi Beograd A savladao mlađe drugare iz B ekipe. Drugog dana Novi Beograd B – Šamot 16-13. I u neizvestnoj utakmici Smederevo je bilo bolje i osvojilo srebrnu medalju. Svi dečaci iz B ekipe su zaslužili veliku pohvalu za fanatičnu borbenost, gde moramo istaći Uroša Radenkovića i debitanta Matiju Lakića. U ekipi Novi Beograd A briljirali su najiskusniji Nešić Ignjat, Pavlović Luka, Cvijetić Pavle i Erak Viktor. Sjajan na golu tokom celog turnira bio je Vasić Đura. Nagradu za najboljeg strelca turnira osvojio je naš Pavle Cvijetić.

Plasman dečaci 2002:

1. Novi Beograd A

2. Smederevo

3. Novi Beograd B

Najstariji učesnici turnira u Smederevu iz RK Novi Beograd su bili dečaci 2000. godište koji već po navici osvajaju zlatne medalje gde god se pojave… U pet utakmica zabeležili smo svih 5 pobeda! Treneri Simić i Maksimović su na turnir vodili 18 igrača koji su imali podjednaku minutažu i uglavnom su je dobro iskoristili. Prvi protivnik Rudar iz Kostolca savladan je ubedljivo 28-14. Smedervo je bilo dostojan rival ali smo ponovo slavili 19-16. Vučko iz Smederevske Palanke je pretrpeo poraz 22-14. Požarevac je u prvom poluvremenu bio izuzetan rival (6-5), da bi u nastavku naši dečaci pojačali odbranu i sa efikasnim kontranapadima na kraju ubedljivo slavili 15-6. Poslednji meč na turniru igrali smo sa Brestovcem i rutinski pobedili 16-13. Veliko slavlje povodom osvojene zlatne medalje upotpunjeno je proglašenjem Adžić Nemanje za najboljeg igrača turnira u Smederevu!

Plasman dečaci 2000:

1. Novi Beograd

2. Smederevo

3. Požarevac

Galeriju sa turnira možete pogledati OVDE

You might also like