ZAVRŠNICU KUPA SRBIJE OBELEŽILA “NOVOBEOGRADSKA DECA”

Čak devet nekadašnjih igrača rukometnog kluba Novog Beograda se našlo na završnom turniru Kupa Srbije "Prof. Dr. Branislav Pokrajac" ovog vikenda u Zrenjaninu.

Proteklog vikenda u Zrenjaninu održan je finalni turnir KUPA Srbije pod nazivom “Prof.DR.Branislav Pokrajac”. Na završnom turniru su se našle četiri ekipe RK Partizan, RK Dinamo Pančevo, RK Metalopastika i RK Vojvodina. Osvajač kupa je potpuno zasluženo RK Vojvodina koja je u finalu savladala ekipu Dinama iz Pančeva. Ono što je obeležilo turnir je činjenica da je na njemu učestvovalo čak devet igrača koji su svoju rukometnu karijeru počeli upravo u RK Novi Beograd.

U finalnoj utakmici posebno se istakao mladi levoruki bek Milan Golubović sa 6 golova. Milan je prošao sve selekcije RK Novi Beograd a poslednje dve sezone brani boje Dinama iz Pančeva. Pored njega na terenu smo videli i levog beka Vojislava Milunovića koji je u mlađim kategorijama bio jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije. Mladi gomlan Ognjen Tonić je takođe bio u igri na finalnoj utakmici a srednji bek Uroš Stanić je bio u sastavu ali ovaj put bez minutaže.

U redovima RK Dinama ima 4 igrača iz RK Novi Beograd

 

U polufinalnim utakmicama u redovima RK Partizan gledali smo Nenada Mandića, Ignjata Nešića i Pavla Cvijetića dok su boje RK Metaloplastike branili Đrođe Pisarić i Strahinja Radosavljević.

Nenad Mandić, “dete” Novog Beograda sada nosi dres RK Partizan

 

Svi ovi sjajni igrači svoje prve rukometne korake napravili su u školi rukometa Novi Beograd. Mi im pre svega čestitamo na odličnom rezultatu i želimo im puno sreće u nastavku sezone. Verujemo da ćemo neke od njih vrlo brzo videti i u dresu nacionalnog tima što je svakako najveći san svakog mladog sportiste.

You might also like