Veljko Dubljević – stub odbrane Novog Beograda

Veljko je jedan od igrača sa najdužim stažom u našem klubu.  Sa svojom generacijom 1991. godišta je osvojio sve što se moglo osvojiti: prvenstva Beograda, prvenstva Srbije, pregršt medalja sa međunarodnih turnira, i slično… Po poziciji i stilu igre neodoljivo podesća na proslavljenog ruskog reprezentativca Sergeja Pogorelova koji je na netipičnoj poziciji za dešnjake, desnog  beka, koju igra i Veljko dotakao zvezde.

Šta misliš o sastavu Novog Beograda u ovoj sezoni?
U odnosu na prošli sezonu otišla 2 najbolja igrača Nenad Mandić i Zoran Nikolić. Priključil nam se 9 novih igrača, od toga četvorica iz podmlatka našeg kluba i petorica iz drugih klubova. Svi smo otprilike sličnih godina i zajedno činimo jednu dobru celinu. Miloš Čučković koji je prethodnih nekoliko sezona u klubu trener golmana od ove sezone je i igrač, ujedno i naš kapiten, koji nam daje izuzetnu moralnu podršku pred svaku utakmicu i siguran sam da ćemo ostvariti naš cilj da ove sezone budemo među prvih 5 ekipa.

Koji je cilj Novog Beograda u Prvoj ligi?
Cilj nam je da budemo među prvih 5 ekipa , da  dobro igramo,  da bi sledeće sezone ostali svi na okupu i pokušali da zabeležimo još bolje rezultate. Sigurno će i mlađi igrači dobiti priliku da se istaknu i da naš trener vidi na koga može ozbiljno da računa u narednoj sezoni kada ćemo imati cilj da se borimo za  ulazak u Super ligu.

Šta bi mogla da bude prednost Novog Beograda u odnosu na ostale ekipe u Prvoj ligi?
Naša prednost može da bude to što smo najmlađa ekipa u ligi, i što svaki igrač ima želju da se dokazuje i da da svoj maksimum na svakoj utakmici. Imamo stil koji je naš trener Maksimović nametnuo, a to je brz i moderan rukomet sa jakom odbranom iz koje razvijamo dosta kontranapada po čemu smo  prepoznatljivi već godinama unazad.

Sledeći protivnik nam je Železničar iz Inđije. Šta očekuješ na toj utakmici?
Očekujem veliku podršku sa tribina, da se napuni hala Pinki. Ako ponovimo igru kao u prethodnom kolu protiv Mladost TSK-a  sa čvrstom odbranom sigurno da kao i svi igrači verujem u pobedu i nastavak pobedničkog niza.

You might also like