Uroš Stanić – rođen sa loptom

Stanić Uroš je član rukometnog kluba „Novi Beograd“ tek nešto više od godinu dana. Na animacijama u osnovnoj školi „Milan Rakić“ zapazili su ga treneri iz našeg kluba. Na prvi pogled treneri su imali utisak da Uroš uveliko trenira rukomet. Brzo smo se uverili o kakvom talentu je reč. Svaki elemenat koji trener Bane pokaže na treningu Uroš savlada bez problema. Sigurno da mu predstoji puno rada i odricanja, i ako na to bude spreman prvi tim Novog Beograda u budućnosti ne treba da brine za lucidnog srednjeg beka. Od skoro igra i za godinu dana stariju ekipu i tu je izuzetno zapažen.

U koju školu ideš I kakav si đak ?
– Idem u osnovnu školu “Dragan Lukić” , razred   IV 3 i odličan sam đak.

Zbog čega si se odlučio da treniraš rukomet?
– Svidela se mi se animacije u OŠ Milan Rakić, u školi u koju sam tada išao. Videle si mi se štafetice, jer volim  da trči.  Volim rukomet zato što je timska igra i razvija se timski duh. Volim da asistiram drugima -da postignu gol. Pre rukometa trenirao sam plivanje. Gledao sam rukomet na televiziji  i  pomislio kako bi voleo da treniram baš ovaj sport.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najzanimljivije su mi vežbice sa loptom i pored toga najviše volim kada igramo rukomet. U vežbama sa loptom najviše volim kada radimo finte , a na kraju treninga obožavam penale.

Šta misliš o trenerima u klubu?
– Treneri su dobri, super sarađujemo. Treniram i sa starijima i može puno da se nauči od svih trenera u klubu.

Da li imaš rukometnog idola ?
– U našoj reprezentaciji najviše volim Marka Vujina, ima jak šut i najviše daje golova. Iz našeg kluba zapazio sam prošle godine  Nenada Mandića, i krivo mi je što ne mogu više da ga gledam u Pinkiju jer je sada član Radničkog iz Kragujevca. Voleo bih jednog dana da budem reprezentativac Srbije i da igram na Svetskom prvenstvu.

You might also like