Una Lakićević – borbeni duh za desetku

Brza je i spretna a i odlično barata loptom. Nakon samo jednog probnog treninga prelomila je i odlučila da se upiše u naš klub i tako je postala jedna od vođa nove grupe koja se „rodila“ u martu.
Una je izuzetno energična i svaki trenutak koristi za fizičku aktivnost. Takođe, odvaja se od ostalih i po fanatičnom borbenom duhu. Kod nje reč predaja ne postoji a spremna je da se bez straha i respekta bori za svaku loptu, što je u svakom slučaju osobina koja je veoma bitna u sportu. Iz sportske je porodice, otac je bivši uspešan fudbalski golman, pa ne čudi što je i ona krenula sportskim putem. Nedavno je dobila batu Mateju za kojeg bi, kako kaže, volela da postane uspešan sportista. Slobodno vreme voli da „troši“, pored svih oblika sporta, i na igranje igrica na kompjuteru i slušanje muzike. Pre rukometa trenirala je gimnastiku što se odmah videlo s obzirom na gipkost i okretnost.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Knjeginja Milica”. Treći sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim fizičko, likovno i metematiku. Jednostavno, volim da igram razne igrice na fizičkom, obožavam da crtam i da se “igram” s brojevima.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa sam gimnastiku koja mi se sviđala ali ne u toj meri kao rukomet. Čim sam na rukometnoj animaciji u mojoj školi videla o kakvoj je sportu reč odmah mi se svideo. Dinamičan je i zanimljiv a povrh svega sport je s loptom s kojom obožavam da se igram.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada igramo između sebe. Tada možemo najbolje da vidimo koliko smo naučili neke elemente rukometa. Takođe, volim kada na početku treninga igramo šugice. Ima raznih vrsta ove igre i svaka je zanimljiva.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je fenomenalan i posvećen svakom treningu i zna kako da nas animira na najbolji način.

You might also like