U finišu do pobede

U izuzetno dramatičnoj utakmici juniori Novog Beograda su osvojili dva važna boda i na taj način su se učvrstili na prvom mestu sa tri boda prednosti u odnosu na Sinđelić. U derbiju Lige Beograda za rukometaše rođene 1991. i mlađe nastupili smo u izuzetno oslabljenom sastavu budući da je nedostajalo je nekoliko standardnih igrača pre svega na bekovskim pozicijama. Uprkos svemu Sinđelić je pao i to na njegovom terenu – Sinđelić – Novi Beograd 36:34 (13:16)

Tokom većeg dela utakmice Sinđelić je bio u vođstvu, u pojedinim momentima i pet golova prednosti. Ključni momenti utakmice bili su periodi od 40. do 42. minuta i poslednjih 3 minuta kada su naši momci napravili po dve mini serije 4-0 i stigli do nova dva boda. Dosta lošu igru u odbrani nadomestili smo sa dobrim napadom, pogotovo u drugom poluvremenu.

Bekovska trojka Mandić, Radenković i Minić, potpomognuti krilima Bijelićem i Markovićem kao i pivotmenom Čolićem inznela je najveći teret utakmice. Bitan momenat na kretanje rezultata bio je nepromišljen start i direktan crveni karton Dubljevića već u 7. minutu kao i povreda pivotmena Popovića u 15. minutu. Od tada je trener Maksimović dosta kombinovao sa izmenama što je na kraju i dalo rezultat.

Teren: balon „Sinđelić”. Gledalaca: 30. Sudije Stefanović i Nenadić


SINĐELIĆ: Šljivić 12, Zbiljić 4, Radivojević 2, Zdravković, Dragutinović 8, Gračan 5, Romčević , Mitrović 2, Živanović, Đurđević, Bašević, Gajić, Filipović, Marić. Trener: Todić

NOVI BEOGRAD: Mandić 7, Bijelić 6, Dubljević , Popović , Radenković 4, Čolić 5, Marković 4, Redžepagić 2, Lukić 2, Radivojević, Minić 6, Stojanović, Trtović, Matičić. Trener: Maksimović.

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 16. juna 2009

You might also like