Turnir “Sinđelić”

Svi učesnici turnira “Sinđelić” (Snimio: Ivica Mihajlovic)


Novi Beograd je u smiraju sezone osvojio još jednu medalju. Na međunarodnom rukometom turniru „Trofej Sinđelića” koji je 20. i 21. juna održan u balonu ovog kluba zauzeo je drugo mesto u konkurenciji igrača rođenih 1992. i mlađih što je veliki uspeh s obzirom na prikazanu igru.
– S obzirom kako smo igrali možemo da budemo više nego zadovoljni što smo se na kraju okitili srebrnom medaljom. Videlo se da je kod većine igrača forma u silaznoj liniji, što je i normalno u ovom delu sezone. Mnogi su u poslednje vreme propustili nekoliko treninga zbog obaveza u školama tako da to nije moglo da prođe neprimećeno. Na svim utakmicama smo igrali promenljivo, a jedino je Viktor Matičić ispunio sva očekivanja – ocenio je učešće na „Trofeju Sinđelića” trener Nikola Maksimović.
Celim tokom turnira rukometaši našeg kluba su se kretali po tankoj žici između pobede i poraza. Tako je bilo u oba meča „B” grupe. Prvo protiv Starog grada, a onda i u duelu s zagrebačkom Dubravom, Novi Beograd je posle mnogo padova i uspona u igri ipak stigao do pobeda što mu je donelo plasman u polufinale i to s prve pozicije u grupi.

 

Maticic postize pogodak

 Matičić postiže pogodak (Snimio: Ivica Mihajlovic)

 

Uspeh i uz promenljivu igru
I u meču za plasman u finale ponovila se ista priča. Gosti iz Skoplja su vodili od početka utakmice, ali smo uspeli da u nastavku načinimo preokret i dođemo do toliko željenog finala.
A u okršaju za pobednički pehar čekao nas je stari znalac – Sinđelić, domaćin turnira i „večiti” rival u Ligi Beograda. Dobro smo se nosili s odličnim protivnikom prvih 20 minuta igre. Na odmor se otišlo nerešenim rezultatom i taman kada su svi u balonu „Sinđelića” pomislili da će i drugo poluvreme biti neizvesno ponovo je došlo do pada u našoj igri.Pri rezultatu 13:13 imali smo dva puta napada s igračem više ali nijedan nismo iskoristili. To su iskoristili mnogo brži igrači Sinđelića i sa nekoliko kontranapada su se odlepili na 16:13 i time rešili sve dileme oko pobednika. Jednostavno nismo imali više ni snage ni koncentracije da bismo napravili još jedan preokret na meči i na kraju smo sasvim zasluženo izgubili.

Pored naših igrača na nivou finala nije bio ni sudijski par koji je tokom celom meča pravio mnogo kompromisa.
– Nema sumnje da znamo da odigramo mnogo bolje nego što je bio slučaj na ovom turniru. Na svim utakmicama smo se mučili, lopta nas nije „slušala”. Ipak, dobro je što smo uprkos slaboj igri uspeli da na kraju osvojimo visoko drugo mesto – kazao je Viktor Matičić, jedina svetla tačka Novog Beograda na ovom turniru.
Povodom toga što je izabran u idealnu postavu turnira Matičić je rekao:
– Svako priznanje laska, ali bih ja više voleo da nisam uvršćen u idealnu postavu turnira a da smo osvojili zlato – skroman je Matičić.

 

Cojbasic prima pehar za drugo mesto

Čojbašić prima pehar za drugo mesto (Snimio: Ivica Mihajlovic)

 

Naši rezultati:

 

Rezultati Novog Beograda – „B” grupa: NOVI BEOGRAD – Stari grad 22:19, NOVI BEOGRAD – Dubrava 27:25. Polufinale: NOVI BEOGRAD – Metalurg 16:14. Finale: NOVI BEOGRAD – Sinđelić 15:21.

 

Konačan plasman

1. Sinđelić, 2. NOVI BEOGRAD. 3. Dubrava (Zagreb, Hrvatska), 4. Metalurg (Skoplje, Makedonija), 5. Stari grad, 6. Kolubara.

Polufinale: NOVI BEOGRAD – Metalurg 16:14

Teren: balon „Sinđelića”. Gledalaca: 200. Sudije: Jevtić i Trajanović (Beograd).

 

NOVI BEOGRAD: Čojbašić, Vrbaški, Matičić 5, B. Popović 2, Delić, Stevanović, I. Popović, Pisarić 1, Gopić, Minić 2, Trtović, Šejnjanović, Radenković 6, Vasić, Tubić. Trener: Maksimović.

 

METALURG: Angelkovik 1, Angelkovski, B. Madjovski, Kapidenčev 1, Krstevski, Majnov 2, Manaskov 7, Ivanovski, Bogdanovski 2, D. Madjovski 1, Nedelkovski, Ivanovski. Trener: Petrovski.

 

Finale: NOVI BEOGRAD – Sinđelić 15:21

Teren: balon „Sinđelića”. Gledalaca: 300. Sudije: Stefanović i Nenadić (Beograd).

 

NOVI BEOGRAD: Čojbašić, Vrbaški, Trtović, Matičić 3, Delić, Minić 7, Radenković 2, Stevanović, Gopić 2, B. Popović, Pisarić, Šejnjanović 1, I. Popović, Vasić, Tubić. Trener: Maksimović.

METALURG: Đukić, Zdravković, Dragutinović 3, Zbiljić 3, Čolević, Filipović, Bašević, Matrović 1, Stojanović 1, Cvetković, Radivojević 7, Gračan 4, Đekić 1, Brložanović, Krajnović, Živanović 1. Trener: Todić.

 

Novi beograd s peharom i medaljama

Novi Beograd sa peharom i medaljama (Snimio: Ivica Mihajlovic)


Matičić u najboljoj postavi turnira

 

Pored srebrne medalje turnir Rukomentog kluba Sinđelić doneo je našem igraču Viktoru Matičiću još jedno priznanje. Vrsno levo krilo izabrano je najbolju postavu turnira. Evo izgleda najbolje postave – levo krilo: Viktor Matičić (Novi Beograd), levi bek: Dragan Manaskov (Metalurg), srednji bek: Marko Gračan (Sinđelić), desni bek: Aleksa Zbiljić (Sinđelić), desno krilo: Bogdan Radivojević (Sinđelić), pivotmen: Mihailo Filipović (Sinđelić), golman: Dušan Zdravković (Sinđelić). Za najboljeg igrača turnira proglašen je Bogdan Radivojević (Sinđelić); dok je najbolji strelac turnira s 34 gola Aleksandar Dorić (Dubrava).

 

 

 

 

 

 

 

 Objavljeno 22. juna 2009You might also like