Teodora Mirković – gracija iz Knjeginje

Teodora Mirković je na rukometnoj animaciji u Osnovnoj školi „Knjeginja Milica“ odmah skrenula pažnju na sebe. Visoka, sportski građena, vešta sa loptom… Poseduje sve karakteristike koje obećavaju da u doglednoj budućnosti može da postane odličana rukometašica. Odlučila je da počne da trenira u Novom Beogradu a od početka je pokazala i neophodnu ozbiljnost.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Knjeginja Milica“. Četvrti sam razred i odličan sam đak. U školi imam mnogo dobrih drugara i drugarica. Nadam se da ću i u narednim godinama postizati odličan uspeh jer je obrazovanje izuzetno važno.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Rukomet mi se sviđa jer je reč o dinamičnom i uzbudljivom sportu. Možeš da postigneš mnogo golova i zbog toga je posebno zanimljiv. Kada sam prvi put uzela loptu u ruke shvaztila sam da mi leži ovaj sport i zbog toga sam počela da treniram. Pre rukometa sam trenirala karate koji je takođe zanimljiv ali pošto je reč o pojedinačnom sportu druženje na treninzima nije kao na rukometu koji je kolektivan sport i gde da bi postigao rezultat moraš da sarađuješ sa saigračima.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Naravno da najviše volim kada igramo. Iako su i vežbice pre toga zanimljive jer svaki put naučimo nešto drugo ipak najsrećniji smo kada dođe trenutak da se delimo u ekipe i da igramo jedni protiv drugih.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Treneri su dobri i interesantni. Na originalan način vode treninge i nikada nam nije dosadno.

You might also like