Teodora Milošević – još jedno veliko pojačanje iz Zvezde

Stidljivo nam je prišla u „Pinkiju“ na utakmici naših seniora i u društvu oca pitala da li može da dođe na probu. Bez razmišljanja smo je pozvali u naš klub i već na prvom treningu je pokazala da ćemo sa njom u timu biti neuporedivo jači.
Odmah se videlo da Teodora u rukama i nogama ima dvogodišnji rukometni staž. Brza je, talentovana, borbena, odlično vlada tehnikom, a što je možda i najbitnije veoma je posvećena svakom treningu. Koncentracija joj je uvek na najvišem nivou, disciplinovana je i bez pogovora upija svaki savet. Klasu je dokazala i na Ligi Vračara 31. marta, kada je boreći se prvi put u dresu Novog Beograda bila jedna od najistaknutijih.
Teodora uz rukomet s velikim uspehom trenira i plivanje, a pre ova dva sporta oprobala se i u fudbalu, koji joj je i dalje hobi, odbojci i bejzbolu.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Đuro Strugar”. Četvrti sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim fizičko, matematiku i prirodu i društvo. Fizičko jer sam pravi sportski lik, matematiku jer obožavam da se “igram” s brojevima a prirodu i društvo jer na svakom času naučimo i saznamo nešto zanimljivo.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa sam trenirala mnoge sportove. Između ostalog i bejzbol, koji nije kod nas posebno popularan, u kojem sam najviše bila na poziciji kečera tj. hvatača. Ipak, pošto je moj stariji brat trenirao rukomet, baš u Novom Beogradu, preko njega sam se upoznala sa ovim sportom i odmah sam zaključila da će da mi ide od ruke. Kada sam otišla na prvi rukometni trening i lično sam se uverila da se radi o jednom lepom i zanimljivom sportu u kojem sam već dve godine. Trenirala sam u Crvenoj zvezdi ali zbog udaljenosti sam prešla u Novi Beograd. Tu je već trenirala moja saigračica iz Zvezde Kristina tako da mi je bilo lako da se uklopim. Znala sam i Anju Penić budući da smo se međusobno čuvale na Ligi Bračara kada je moj tadašnji klub igrao protiv Novog Beograda. Takođe, posle malo vremena sam se odlično “skapirala” i sa ostalim igračicama u novom klubu i prelepo mi je.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada radimo nešto novo. Volim kada nam trener pokaže neku novu igru ili tehnički element jer tada imaš posebno veliki izazov da se iskažeš. Takođe, obožavam i kada igramo između sebe i kada treneru šutiramo sedmerce.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je dobar, trudi se da nam prenese znanje i svakom ponaosob posvećuje ogromnu pažnju.

You might also like