Teodora Mandić – brza kao munja, prodorna kao šilo i okretna kao čigra

Brza kao munja, prodorna kao šilo i okretna kao čigra… Sve u svemu bili smo prezadovoljni što je takav sportski potencijal došao u naš klub. Ipak, nakon samo 15-tak dana Teodora je odustala a jedan od razloga je bio i to što nije mogla da uklopi treninge rukometa sa treninzima ritmičke gimnastike s kojom se bavi već dve godina. 

Malo je reći da smo bili razočarani. Ipak, sreli smo je na reprizi animacija u njenoj školi u feburaru. Nakon razgovora sa njom a potom i njenom majkom Zoricom Teodora je ponovo došla na „probu“ nakon koje je i definitivno prelomila da postane naš član. Par treninga joj je trebalo da se potpuno uklopi a već na prvim utakmicama je dokazala da je ogromno pojačanje u „zimskom prelaznom roku“.
Teodora je pravi sportski biser. Ima usađen osećaj za sport. Malo joj treba da skapira novi tehnički element a uz dobar trening i posvećenost obećava mnogo. Izrazito je brza, a kako nam je otkrila, tu osobinu je nasledila od deke i oca. U slobodno vreme voli da igra fudbal u kojem je čak i najbolja u svom odeljenju u paru sa još jednim dečakom.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Knjeginja Milica”. Treći sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim matematiku i fizičko. Matematiku iz razloga što volim da računam a fizičko jer sam pravi sportski zaljubljenik.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Kada sam došla na prve treninge rukometa odmah mi se svideo taj sport. Pre svega jer se radi o kolektivnom sportu gde da bi došao do cilja moraš da sarađuješ sa saigračima. Takođe, mnogo je dinamičniji od ritmike jer se na treninzima stalno igramo i zabavljamo. Ipak, pošto treniram i ritmiku mama je smatrala da je još rano da počnem da treniram i rukomet. Kada su treneri Novog Beograda u februaru ponovo došli u moju školu i kada su održali čas rukometa odlučila sam da još jednom pokušam da ubedim mamu da me pusti da počnem da treniram. Zamolila sam je i kazala koliko mi se sviđa i ona je ovoga puta popustila. Bila sam presrećna.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada igramo između sebe na kraju treninga i kada izvodimo sedmerce. Takođe, volim kada se zagrevamo sa raznim igricama, pogotovo kada igramo “lovac i lovina”.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je dobar i lepo je raditi sa njim.

You might also like