Svetosavski turnir 2014

Rukometni Savez Beograda je odlično organizovao turnir koji se proteklog vikenda igrao u Obrenovcu. Takmičenje se odvijalo u 4 kategorije: Dečaci i devojčice 2001.godište (6+1) i dečaci i devojčice 2003. godište (4+1). RK Novi Beograd je osvojio oba prva mesta u konkurenciji dečaka, mlađe devojčice su takođe bile najbolje, dok su devojčice 2001. godište tek u finalu poklekle pred odličnom ekipom Avale iz Vrčina posle neizvesnog finala.

Najmlađi dečaci 2003. su bez poraza superiorno osvojili pobednički pehar. Tek u finalu dostojan otpor pružili su dečaci iz Rakovice – 10:8. Njihove vršnjakinje su bile još ubedljivije i takođe bez poraza zauzele prvo mesto. U finalu smo bez većih problema pobedili Avalu 11-6. Za najboljeg golmana na turniru proglašena je naša Marija Tepša.

2014 Svetosavski turnir 002

U starijoj kategoriji 2001. našim dečacima je u finalu protivnik bio URK Studentski grad. U reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo smo bili bolji od komšija i bez većih problema slavili 9-5. Najbolji golman turnira je Dušan Tasić, dok je za najboljeg srednjeg beka na turniru proglašen Uroš Stanić. Za najboljeg igrača turnira izabran je takođe naš golman – Dušan Tasić! Finale kod devojčica je odlučeno tek u poslednjih 5 minuta. Pri rezultatu 7-7 fizički dosta jače devojčice iz ŽRK Avala postižu dva vezana pogotka što je ispostavilo se bio i konačan rezultat. U najbolju postavu turnira izabrane su Teodora Mirković na poziciji levog beka i Maša Živković srednji bek.

2014 Svetosavski turnir 003

 

2014 Svetosavski turnir 004

You might also like