Svetlana Ponjavić – umetnička duša sa smislom za rukomet

Svetlana Ponjavić je jedna od igračica koja je od samog početka stvaranja ženske grupe bila član našeg kluba. Na rolerima, rancem na leđima i osmehom na licu došla je na prvi trening i odmah skrenula pažnju na sebe i smislom za humor ali i velikim ozbiljnošću. Njeni gegovi često nasmeju sve na treningu a s druge strane kada se rade vežbe maksimalno se trudi da uradi najbolje što može.
Ova duhovita devojčica pokazala je i veliku zrelost, a prva je u njenoj velikoj porodici koja se odlučila za neki loptački sport. Njene dve starije sestre treniraju aikido i karate, a pored njih ima i mlađeg brata. Inače, Svetlana je i prava umetnička duša. U slobodno vreme voli da slika i crta pa se nadamo da će neko njeno delo uskoro ukrasiti zidove kancelarije našeg kluba.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Branko Radičević“. Četvrti sa razred i za sada sam skroz odličan đak. Nadam se da ću i u godinama koje slede imati sve petice, jer sam svesna da je obrazovanje mnogo bitno.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa sam trenirala plivanje oko tri godine. Ipak, kada sam na rukometnoj animaciji u mojoj školi videla o kakvom je sportu reč odmah mi se svideo. I tata mi je, kada sam se konsutovala s njim da li da počnem da treniram, rekao da se radi o jednom lepom sportu. U to sam se uverila i na samim treninzima koji su zanimljivi i prođu takoreći za minut. Takođe, rukomet mi se sviđa i iz razloga što razvija timski duh jer samo uz tesnu saradnju sa saigračima možeš da stigneš do cilja.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je sve zanimljivo. Za sada mi malo teže idu neke vežbe ali se osećam i vidim da iz treninga u trening napredujem zbog čega sam posebno srećna. Najviše volim kada igramo i kada na kraju treninga šutiramo sedmerce. Trener gotovo uvek spremi neku nagradu za pobednika što daje posebnu draž takmičenju u sedmercima.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Treneri su dobri i interesantni a što je najbitnije šale se sa nama i zbog toga se često smejemo na treninzima. S njima nam nikada nije dosadno i sa velikim nestrpljenjem očekujem svaki naredni trening.

You might also like