Srebro devojčica za kraj 2012.

Devojčice Novog Beograda ostvarile su veliki uspeh na izuzetno jakom Novogodišnjem turniru koji je u subotu, 29. decembra 2012, održan u Inđiji i tako na najlepši način stavile tačku na nezaboravnu 2012. U konkurenciji osam ekipa igračica rođenih 2001. godine i mlađih naše gracije, sa najmlađom ekipom na turniru, osvojile su srebrnu medalju izgubivši u velikom finalu od Taurunuma s 14:10.
Iako oslabljeni za nekoliko važnih karika naš tim je sa dve pobede, prvo protiv Crvenke, a potom u polufinalu i protiv Temerina došao do prilike da se bori za zlato. A onda je usledilo veliko finale. U punoj Sali Sportskog centra u Inđiji naš tim je izuzetno slabo startovao. Već u petom minutu je gubio sa 5:0. Iako smo u nastavku meča podigli nivo igre u stalnoj jurnjavi za rezultatom ostali smo bez daha. U jednom trenutku smo se približili na dva gola zaostatka ali je to bilo sve. Taurunum je bio bolji i zasluženo je stigao do zlata dok je našim gracijama ostalo da se zadovolje srebrom, koje je s obzirom na konkurenciju, ogroman uspeh.
Domaćin turnira zaslužuje veliki aplauz. U svakom trenutku se trudio da nam gostovanje u Inđiji ostane u prelepom sećanju u čemu je i uspeo. Iskoristili smo priliku između utakmica da se malo i upoznamo sa ovom gradom i sve u svemu gostovanje je bilo pun pogodak, kako u rezultatskom tako u svakom drugom smislu.
Ovim srebrom smo na najbolji način zaokružili 2012. u kojoj smo, i pojedinačno i kao tim, napredovali na svim poljima stigavši i prestigavši ekipe koje su od nas na okupu neuporedivo duže, a ostaje da nastavimo u istom ritmu i u 2013.

 

Ovom prilikom Rukometni klub Novi Beograd čestita devojčicama na novom odličju s nadom na nastave da napreduju na svim poljima.

indjija1indjija2indjija3indjija4indjija5indjija6indjija7indjija8

You might also like