Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Dečaci 2000. godište su ubedljivom igrom i pre svega sjajnom odbranom dominirali tokom celog turnira i apsolutno zasluženo se popeli na pobednički tron. Ovako je izgledao put do finala:

Grupa:

RK NOVI BEOGRAD-KOLUBARA 19-9

RK NOVI BEOGRAD -MASTER 20-10

RK NOVI BEOGRAD -UMAG 14-7

Polufinale:

RK NOVI BEOGRAD-POŽAREVAC 17-8

Finale:

RK NOVI BEOGRAD-SMEDEREVO 12-9

– Posle turnira u Zagrebu odigrali smo još jedan jak medjunarodni turnir koji smo iskoristili za uigravanje ekipe i podizanje forme za nastavak jesenjeg dela Lige Mlađih Kategorija. Momci zaslužuju pohvale za sve pruženo na terenu i van njega i zasluženo je osvojeno zlato na ovom prestižnom turniru. – izjavio je trener Vlada Šimičić, vidno zadovoljan igrom i plasmanom njegovih rukometaša.

Pored ekipnog uspeha dobili smo i pojedinačno priznanje za najboljeg igrača turnira koje je pripalo Vojislavu Milunoviću.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Devojčice 2000.godište su definitivno najveće iznenađenje turnira. Kao najmlađa ekipa u svojoj konkurenciji fantastičnom igrom i zalaganjem došle su do borbe za zlato. Nekoliko utakmica za infartk i onda sjajno finale sa ekipom SKBGa iz Beograda. Naše gracije su dale sve od sebe ali protivnik je bio ovaj put bolji i zasluženo slavio sa rezultatom 10:17. Osvojena srebrna medalja je sjajan uspeh za ovu generaciju koja nas je već navikla da u klub donosi pehare i priznanja. Za najboljeg golamana turnira proglašena je Kaća Janković.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Najstariji dečaci 1998.godište su nakon svih pobeda u grupi izborili plasman u finale. Tamo ih je čekala ekipa Smedereva koja je fizički bila dominantnija i sa sjajnim Nikolom Pešićem na golu „zatvorila” naša krila i došla do zlatne medalje.

Grupa:

NOVI BEOGRAD – SPEED (BIH) 24:11

NOVI BEOGRAD – PANČEVO 19:18

Polufinale:

NOVI BEOGRAD – VOŽDOVAC 18:10

Finale:

NOVI BEOGRAD – SMEDEREVO 15:18

– Odilčan rezultat na turniru s obzirom da smo učestvovali u kategoriji za godinu dana starije igrače (1998.). Čak ni zlato nije bilo daleko, ali u prelomnim trenucima nismo imali koncentracije, kao ni sportske sreće, tako da je pehar potpuno zasluženo ostao kod domaćina.Nama je ovo bila dobra provera pred nastavak LMK Beograda, gde nas čekaju još veći izazovi i iskušenja. – izjavio je trener Miloš Simić.

Igrom i požrtvovanjem koje pokazao na turniru, potpuno zasluženo je Pisarić Đorđe proglašen za najboljeg igrača turnira.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Konačan bilans od 4 osvojene medalje 5 pojedinačnih priznanja je još jedan od velikih uspeha našeg kluba. Pored ovih medalja bilo je nešto što će sigurno svi duže pamtiti a to je druženje, navijanje, pevanje, smejanje i uživanje tokom ova tri dana u Smederevu.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

You might also like