Sjajan start u mini ligi

Naše ekipe su postigle sledeće razultate:
Dečaci:
2000. godište
NBGD – Olimpik  14-6
Novi Beograd – slobodan

2001. godište
Novi Beograd – New Belgrade  19-3
NBGD – Radnički 1949   15-5

2002. godište
NBGD – New Belgrade   11-5
Novi Beograd – slobodan

Devojčicе:
2000. godište
Novi Beograd – Voždovac 1955  10-14

2001. godište
Novi Beograd – SK BEO-GRAD  17-13

2002. godište
Novi Beograd – Avala  28-1

        Najstarija grupa dečaka rutinski je odigrala prvu utakmicu. Ove sezone branioci titule za 2000. godište nastupaju podeljeni u dve podjednake ekipe: „Novi Beograd“ i „NBGD“. NBGD je savladao nejaki Olimpik 14-6. Priliku su dobili i mlađi igrači i maksimalno su je iskoristili. Novi Beograd je u prvom kolu bio slobodan.
        Dečaci 2001. godište su međusobno odmerili snage. Srebrni iz prošle godine „Novi Beograd“ za rivala su imali najmlađu ekipu u tom godištu „New Belgrade“. Većina dečaka je 2002. godište i uglavnom kraće treniraju. Rezultat je od samog starta išao na konto starijih drugara ali je i pored velike razlike u kvalitetu bila impozantna borbenost i zalaganje mlađih drugara. Treneri Milošević i Panić su svima dali podjednaku minutažu. Prema viđenom možemo se nadati borbi za zlatnu medalju  ekipe Novi Beograd.
        U najmlađoj kategoriji dečaka 2002. godišta naša najjača ekipa je po rasporedu bila slobodna (Novi Beograd). Druge dve ekipe „NBGD“ i „New Belgrade“ imali međusobno odmeravanje snaga. Bitno je istaći da su puleni trenera Čučkovića (New Belgrade) imali prvu zvaničnu utakmicu u njihovim karijerama i da su prosto oduševili sve roditelje i navijače u hali na Banjici. Svi dečaci su 2003. godište i mlađe što im nije smetalo da pokažu deo raskošnog talenta. Nakon prvog poluvremena čak su i vodili (4-2) ali su iskusniji drugari iz ekipe NBGD konsolidovali redove i na kraju zasluženo slavili. Trener Panić sigurno nije bio zadovoljan njihovim učinkom u prvom poluvremenu ali su u nastavku bili mnogo odgovorniji i nadigrali svoje mlađe kolege iz kluba.
       Ženska grupa našeg kluba imala je sjajan debi u Mini ligi. U sve tri kategorije naše gracije su pokazale zavidan nivo tehničkog znanja, ogromnu borbenost i požrtvovanje, u isto vreme dokazavši da su za manje od godinu rada stigle i prestigle mnogo iskusnije ekipe. Takođe, videle su gde trenutno zaostaju za konkurencijom ali i da je taj zaostatak minimalan i da će uz predan rad vrlo brzo biti najznačajnija rukometna figura u ženskoj konkurenciji. Prvu utakmicu protiv Voždovca smo izgubili s 14:10. Trema, nove propozicije takmičenja, ali i teško prilagođavanje na „novu“ loptu s kojom do sada nismo imali prilike da igramo učinili su svoje. Iako smo većim delom utakmice bili egal na kraju je protivnik zasluženo slavio.
           Mnogo bolje je bilo u narednoj utakmici protiv ekipe SK Beo-grad. Iako smo na poluvremenu gubili s četiri gola prednosti u nastavku meča smo našli snage i umeća za veliki preokret dobivši utakmicu s četiri gola razlike 17:13. Meč protiv SKBG-a trebalo bi da bude reper za sve naredne utakmice. Bitka za svaku loptu, fanatična igra u odbrani i ne odustajanje od cilja nijednog trenutka je recept kako moramo da igramo u svakom meču. U trećem duelu smo imali lakši trening protiv Avale. Rezultat od 28:1 je najbolji pokazatelj naše superiornosti u ovoj utakmici u kojoj su priliku dobile i četiri naše članice iz najmlađe grupe.
         Sve u svemu možemo da budemo prezadovoljni debijem naših polaznica u Mini ligi.  Devojčice koje sa klupe sjajno predvodi trener Bojičić svaka na svoj način je dala veliki doprinos odličnom nastupu na Banjici na kojoj smo se istakli i odličnim vladanjem i ponašanjem kako na terenu tako i van njega.
Galeriju slika možete pogledati OVDE.
Sledeće kolo mini lige na programu je 13.oktobra 2012.

You might also like