Sjajan start rukometaša Novog Beograda

Već na samom početku se videlo da su novobeograđani raspoloženi za igru i sa rezultatom 4:0 sjajno otvorili meč. Ono čega smo se pribojavali postala je naša prednost, naime igrači su se odlično snašli u presing igri kako u napadu tako i u odbrani. Brzim i tačnim dodavanjem pokazali su izuzetnu skoncentrisanost bez obzira na to što se igralo sa manjom loptom od naših standarda za taj uzrast. Svi igrači su dobili šansu a trener je imao priliku da isproba pojedince na pozicijama koje inače ne igraju i tako uvežba tim za naredne mečeve. Bolji od ostalih bili su Samardžić, Draganić, Kovačević i Ivkov. Partizan je pokazao lepršavu igru ali rezultat ni u jednom trenutku nije doveden u neizvesnost. Čestim izmenama i rotacijama omogućeno je da svi imaju jednaku minutažu ali i da sačuvaju snagu za naredan meč koji je na programu isti dan u 17:00 časova po lokalnom vremenu.

Kao nagradu igrači su dobili slobodno vreme da isprobaju jačinu šuta na merenju brzine lopte, da brane na fudbalskom golu protiv mašine koja izbacuje loptu ili se slikaju sa maskotom turnira. Organizator se zaista potrudio da deci omogući što raznovrsnije aktivnosti van hale u pauzama između utakmica.

Ubedljivi protiv Grka

RK Novi Beograd – Diomidis Argus 18:6 (6-2)

I u drugoj utakmici rukometaši Novog Beograda su dominirali. Pomalo nervozan početak u napadu sa brzom i nesigurnom završnicom, rezultirali su samo jedan postignut pogodak u prvih pet minuta. Odbrana je bila na visini zadatka tako da smo ubrzo uspeli da konsolidujemo redove i u napadu i konačno zaigramo u prepoznatljivom ritmu. Momci su se opustili i počeli da pogažaju mrežu protivnika uz standardno jaku odbranu. Poluvreme se završilo sa ubedljivih 6-2.Sjajan-start-rukometasa-Novog-Beograda-002

U nastavku je sve funkcionisalo kako treba. Bekovi su lepo prenosili loptu tako je Aleksa Ljubičić imao zadatak da sprovede loptu u gol sa krila što je svaki put i učinio. Golmani Tasić i Draganić su ponovo bili na visini zadatka i nisu dozvoljavali da se primaju laki golovi. Uz sjajne golmane i čvrstu odbranu 3-2-1 napadači ekipe Diomidis Argus imali su zaista težak zadatak da zatresu mrežu Novog Beograda. Bez obzira na veliku prednost trener Maksimović je zahtevao da igrači drže visok ritam igre i maksimalnu koncentraciju što su oni i ispunili. To najbolje pokazuje i krajnji rezultat utakmice 18-6.

Sutra igramo preostale dve utakmice u grupi B. Prvi protivnik nam je ekipa koja je uz nas do sada najviše pokazala na turniru – ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (8.50) , a drugu sa domaćinima – Ε.Σ.Ν. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (12.10)Sjajan-start-rukometasa-Novog-Beograda-003

You might also like