Sjaj najmlađih Novobegrađana na 24. Eurofestu u Kopru

Puleni trenera Miloša Čučkovića dečaci rođeni 2004. su do zlata stigli na impresivan način. U izuzetno jakoj konkurenciji 8 klubova igralo se svako sa svakim. I sa 6 pobeda i jednom nerešenom utakmicom stigli su do zlatne medalje. Redom su padali Dabs „A“ i Dabs „B“ iz Francuske, pa Izola. Srećan bod protiv Kvarnera iz Rijeke značio je da ništa ne može da nas zadrži u pohodu na zlato. Malo opuštanje protiv Wat Funhausa iz Beča i tesna pobeda su dale dodatni motiv dečacima da ubedljivo savladaju Novu Goricu i Maccabi iz Tel Aviva i osvoje zlatnu medalju.

Trener dečaka 2005. Lazar Stevanović je predvodio dve ekipe koje su konkurisale za visok plasman. Ekipa Novi Beograd „A“ je posle odličnih partija u grupi sa 4 pobede u polufinalu ukrstila koplja sa Vučićima iz Zagreba. U izuzetno uzbudljivoj završnici pri rezultatu 12-12 promašili smo zicer sa 6m , što je odmah kažnjeno iz kontranapada i na taj način smo ostali bez finala. U meču za broznu bez većih problema savladan je Koper B 14-9 .

Ekipa Novi Beograd „B“ je na sličan način u grupi izgubila od kasnijeg osvajača turnira Vučića sa 9-8. Kasnije smo pobedili sve rivale ali je to bilo dovoljno samo za peto mesto. Svakako da su i dečaci iz „B“ ekipe zalsužili svojim kvalitetom ulazak u polufinale.Sjaj najmlađih Novobegrađana na 24. Eurofestu u Kopru

Sve čestitke trenerima Milošu Čučkoviću i Lazaru Stevanoviću kao i dečacima na sjajnim utakmicama. Svakako da naše najmlađe selekcije imaju veliki potencijal i da se još predanijim radom u narednom periodu bore za trofeje na svim takmičenjima na kojima će se pojaviti.

You might also like