Sa Novim Beogradom u nove pobede

1.Posle nekoliko godina rada u ženskim superligaškim klubovima odlučio si se za prelazak u RK Novi Beograd gde ćeš raditi u muškom delu kluba… Koji su glavni razlozi za tvoj dolazak kod nas?

Prvi poziv na razgovor i kontakt koji smo Nikola Maksimovic i ja imali u martu ove godine mi je zagolicao maštu da bih mogao da se vratim u muški rukomet! Vrlo brzo smo se dogovorili oko višegodišnje saradnje, a glavni razlozi su bili zajednički pogledi na shvatanje i razvoj jednog mladog kluba kao što je RK Novi Beograd. Takođe, imam želju da uspehe koje sam imao sa ženskim klubovima, pre svega stvaranje velikog broja reprezentativnih i superligaških igrača, kao i plasman seniorske ekipe u Prvu i Super ligu, postignem ponovo. Ako sve bude išlo svojim tokom nadam se i izlasku na evro scenu kroz par godina…

2.Od juna meseca si aktivno uključen u rad kluba kroz vođenje treninga.. Kakvi su prvi utisci o klubu?

Utisci o klubu su baš onakvi kakvi sam i pretpostavljao da će biti. Jako dobro organizovan klub, od vrha pa da najmladjeg člana kluba, sve funkcioniše na visokom nivou! I organizaciono i stručno, gde nijedan detalj bilo koje takmičarske ekipe ili pripremne grupe nije prepušten sam sebi. Sve informacije o trenizima, utakmicama ili turnirima na kojima učestvujemo možete naći preko klupskog sajta ili putem društvenih mreža. Jako mi je drago što sam deo ovog kluba.

3.U novoj sezoni vodićeš prvi tim. Kakva će nam biti ekipa i šta očekuješ u narednoj sezoni?

Ekipa nam je još uvek u stvaranju, tako da nemamo skroz jasnu sliku o sastavu ekipe, ali se kostur nadzire i mogu reći da sam zadovoljan. Međutim kakva god da nam bude ekipa, to neće uticati na naš rad, za koji ćemo se svi iz stručnog štaba, potruditi da bude na najvišem mogućem nivou. Već ove sezone pokušaćemo da napadnemo ulazak u Super B ligu. Ne obećavamo taj rezultat ali svakako imamo pravo da razmišljamo, treniramo i odnosimo se prema klubu i treningu tako da nam je ulazak u rang više glavni cilj.

4.Odlaskom Nikole Maksimovića preuzeo si i generacije dečaka 2000 i 2001 godište. Već si im vodio po nekoliko treninga… Reci nam tvoje mišljenje o ove dve grupe i šta očekuješ u narednom periodu?

Moram da kažem da je moj rad sa te dve generacije i mene iznenadio, ali isto tako i obradovao i obavezao da nastavim bar podjednako uspešno koliko i Nikola Maksimovic pre mene. Mislim da su to dve jako talentovane generacije koje su svoj kvalitet i potencijal već pokazale i kroz lige Beograda, prvenstva Srbije kao i na međunarodnim turnirima. S obzirom na to da sam već imao dosta uspeha na prvenstvima mlađih kategorija potrudiću se da im prenesem svoja iskustva i znanje. Za pravilan razvoj bitan je kako uspeh ekipe tako i individualni pristup svakog od njih pojedinačno. Pravilan odnos prema svakom treningu i utakmici je veoma bitan, kako se ne bi desilo to se mnogi talenti “izgube” i nestanu sa rukometne scene u period od kadetskog do seniorskog tima.

5. Za prethodnu sezonu dobili smo pehar za najbolji muški klub u Beogradu. Devojčice su bile treće. Daj nam tvoje mišljenje u kom pravcu bi klub trebao da se razvija da bismo i u budućnosti beležili dobre rezultate…

Za ovih pet godina koliko klub postoji mislim da je primer svim klubovima u Srbiji kako treba raditi i u organizacionom i stručnom smislu! Mislim da je, pre svega, neophodno zadržati ovoliki broj međunarodnih turnira na kojima učestvujemo svake godine. Ukoliko se steknu uslovi bilo bi dobro i povećati broj međunarodnih turnira, jer je to jedini i pravi put da budemo u koraku sa savremenim razvojem evropskog rukometa i samim tim budemo i deo praćenja i stvaranja nekih novih trendova i inovacija koje prate ovaj naš sport! Sigurno je da ne treba da ostanemo samo sa našim takmičenjima i našim pogledima i shvatanjima rukometne igre, jer bi tako i našim igracima uskratili mogućnost napretka i modernih shvatanja i načina igre kojem naravno svi težimo! Obzirom u kakvoj ekonomskoj situaciji svi živimo, moram da kažem veliko BRAVO za sve roditelje i decu koja se sigurno mnogo odriču zbog tih medjunarodnih turnira, ali to je zaista jedini i pravi put za izrastanje u pravog rukometaša, seniorskog prvotimca i jednog dana reprezentativca!

You might also like