Sa Novim Beogradom u nove pobede!

Jedan od najboljih klubova u Srbiji za rad sa mladima u novu sezonu ulazi sa velikim pojačanjem. Rukometni klub “Novi Beograd” i njegov predsednik i osnivač Nikola Maksimović je dogovorio dugoročnu saradnju sa Akimom Komnenićem sa kojim je saradjivao tri godine u Makabiju iz Tel Aviva gde su imali odlične rezultate. Pored mnogobrojnih osvojenih trofeja najveći rezultat jeste osnivanje i postavljanje sistema rada u školi rukometa, koji će Makabiju doneti mnoge buduće asove iz sopstvenih redova.

Predsednik Kluba Nikola Maksimovic je istakao veliko zadovoljstvo zbog dogovorene saradnje:

– Novi Beograd je pre samo nekoliko godina bio bez premca u srpskom rukometu po svim parametrima i siguran sam da sa napornim radom u kratkom roku ćemo se vratiti tamo gde smo bili. Na moje zadovoljstvo vrlo brzo sam se dogovorio sa Akimom da uz trenerski posao partnerski rukovodimo klubom. Zajedničkim snagama uz pomoć svih trenera u RK Novi Beograd će ponovo biti prepoznatljiv brend u našem rukometu.

Akim Komnenić je trener sa 16-ogodišnjim iskustvom, od kojih je poslednjih osam proveo u Partizanu i tri u Makabiju iz Tel Aviva, gde je ostavio neizbrisiv trag.

– Nakon tri godine, iako sam imao važeći ugovor sa Makabijem na još jednu sezonu, odlučio sam da se vratim u Srbiju svojoj porodici. I pored ponuda koje sam imao, kao i jedne koju sam očekivao a nije je bilo, prihvatio sam izazovni predlog Nikole Maksimovica iz nekoliko razloga. Pre svega smo veliki prijatelji i imamo veliko medjusobno poverenje i poštoavnje. RK Novi Beograd iako je mlad klub, iza sebe ima odlične rezultate, tradiciju i dosta igrača, kao i već razradjen sistem rada koji samo treba unaprediti dobrom organizacijom i jos boljim stručnim radom tj. ulaganjem u stručni kadar. Klub ima dobre uslove za rad i veliki potencijal da se razvije još više gde bi rukometnoj Srbiji trebao da da mnoge igrače, što treba da bude cilj svih nas u rukometu. Čujem mnoge priče kako je teško u Srbiji i da nisam trebao da se vratim. Bilo je teško i ranije, možda će biti još teže, ali samo treba raditi sa čime raspolažemo i da damo svoj maksimum jel samo radom možemo postizati dobre rezultate. Imao sam veliku privilegiju da radim u klubovima gde se gaje bukvalno porodični odnosi i sve što smo radili, uradili smo srcem, iskrenim odnosom, željom i velikim motivom. Ne sumnjam da će tako biti i u Novom Beogradu gde ćemo svi zajedno vratiti stari sjaj kluba i zajedno krenuti u neke nove pobede!

Akim Komnenić je ušao partnerski u klub gde je dobio funkciju sportskog direktora kluba i biće šef stručnog štaba gde će predvoditi seniore i kadete Novog Beograda. Ugovor je potpisan na 4 sezone.

Maksimović i Komnenić su pre potpisivanja partnerske saradnje napravili zajednički projekat koji se ogleda u dosta aktivnosti, od kojih je nekoliko potpuno novih na našim prostorima. Nema sumnje da je povratak stručnjaka poput Komnenića veliki plus za RK Novi Beograd, a pre svega za srpski rukomet.

You might also like