Rukometaši Novog Beograda opet u centru pažnje ispred „Delta sitija“
Nastavljeno je odbojavanje do početka Evropskog prvenstva za rukometaše u našoj zemlji koje će od 15. do 29. januara 2012. u Beogradu, Nišu, Novom  Sadu i Vršcu okupiti evropsku rukometnu elitu. U četvrtak, 10. novembra, ispred „Delta sitija“ na Novom Beogradu, 70  dana pred početak šampionata Starog kontinenta, održana je promocija rukometa na kojoj je bilo organizovano takmičenje u jačini šuta.

 

 

Članovi našeg kluba su ponovo doprineli da ova rukometna akcija u potpunosti uspe uprkos prohladnom vremenu u Beogradu koje je mnoge ljude oteralo u zatvorene prostorije. Predvođeni trenerima Nikolom Maksimovićem i Milošem Čučkovićem rukometaši Novog Beograda su potpomognuti s tek dvojicom člana Crvene zvezde su se borili u četiri kategorije za zvanje najjačeg šutera.

 

 

Poseban sportski radar koji je bio instaliran iza gola merio je jačinu šuta svakog ponaosob a za najbolje u ovom segmentu su bile obezbeđene specijalne nagrade – dres reprezentacije Srbije. U kategoriji dečaka rođenih 1998. i mlađih ubedljivo je trijumfovao član našeg kluba Lazar Međedović koji je uputio šut jačine 85 km/h. Dres u ovoj kategoriji osvojio je i drugoplasirani Marko Šuvajić iz Novog Beograda koji je sa 79 km/h pobedio iz druge u okršaju za drugo mesto sa njegovim saigračima iz kluba Lukom Daljevićem i Lukom Starčevićem. Njih trojica su posle prvog kruga takmičenja imali izjednačenu jačinu – 75 km-h. Kao podstrek za dalji rad nagradu je dobio Aleksa Ljubičić koji je odapnuo „samo“ 55 km/h.

 

 

U kategoriji pionira rođenih 1996. i 1997. trijumfovao je igrač Crvene Zvezde Luka Popović s rezultatom 92 km/h. Naš član prvog tima Viktor Matičić s rezultatom 95 km/h osvojio je prvo mesto u kategoriji juniora  rođenih 1992. i 1993. Drugi u ovoj konkurenciji bio je, takođe, član Novog Beograda Nemanja Radenković (88 km/h). U „najtežoj“ kategoriji, seniora rođenih 1991. i starijih, pobedio je Stefan Radoničić koji je sa šutem od 105 km/h postavio i najbolji rezultat na celom takmičenju. Zanimljivo je istaći da je drugoplasirani u ovoj kategoriji bio Dačević Predrag, bivši član Celja i nemačkog Melcungena.

 

 

You might also like