„Rukomet u kraju“ – novobeogradski rukometni karavan

U organizaciji Rukometnog Kluba Novi Beograd svakog vikenda od početka septembra održavaju se rukometne manifestacije pod nazivom „Rukomet u kraju“. Ova manifestacija ima za cilj da promoviše rukomet kod dečaka i devojčica a koncept je takav da svako ko želi može da se priključi javnom treningu koje sprovode treneri RK Novi Beograd sa svojim ekipama.

Pored vežbi zagrevanja, pokaznih vežbi spretnosti sa loptom, naši rukometaši i rukometašice igraju i mini rukomet na 2 gola što naravno privlači najviše pažnje prolaznika. Treneri RK Novi Beograd Lazar Stevanović i Boris Grk su tu da daju podršku ali i da usmere i pokažu osnovna rukometna pravila zainteresovanim dečacima i devojčicama kako bi na licu mesta mogli da se priključe svojim drugarima.
Ova akcija je naišla na ogromno interesovanje prolaznika tako da se ne mali broj dece odlučio upravo da za vreme pokaznog treninga uzme rukometnu loptu i po prvi put zaigra rukomet.

Protekla tri vikenda rukometni karavan „Rukomet u kraju“ održali smo u bloku 45, bloku 70, na Bežanijskoj kosi , Bloku 1 i na šetalištu kod hotela Jugoslavija. U narednim vikendima u planu su iste akcije na drugim javnim lokacijama – za više informacija o daljim aktivnostima pratite naš Facebook i Instagram profil.

Upitali smo predsednika kluba Nikolu Maksimović kako je došao na ideju da organizuje ovakve akcije i promoviše rukomet i kakvi su utisci nakon skoro mesec dana sprovođenja manifestacije „Rukomet u kraju“
Ideja za manifestacije „rukomet u kraju“ se javila pre svega zbog nemogućnosti da sprovodimo animacije u školama zbog trenutne situacije. Trudili smo se da akciju osmislimo i sprovedemo tako da se dosta slučajnih prolaznika zainteresuje i priključi tim javnim treninzima. Za sada imamo dobre rezultate i svakako ćemo nastaviti sa time dok god nam vremenske prilike dozvole.

Pozivamo Vas da dođete i svojim prisustvom podržite i uveličate manifestaciju „Rukomet u kraju“. Vaša podrška nam je neophodna da zajedničkim snagama vratimo rukomet na stare slave a sa tim moramo početi već danas i to sa našim najmlađim rukometašima.

SA NOVIM BEOGRADOM U NOVE POBEDE !!!

You might also like