Prva Srpska liga

R.K. “GUČEVO” – R.K. “NOVI BEOGRAD 2” 29:25 (15:13)


Mesto odigravanja: Banja Koviljača
Sudije: Nenad Milošević (Beograd) i Miodrag Stamenković (Obrenovac)
Kontorlor: Duško Stankov

 

R.K.”NOVI BEOGRAD 2“ : Petrović 6, Delić 7, Minić 1, Vrga 6, Bubalo 2, Brložanović, Knežević 1, Dujović 1, Ivković 1, Stanković.

 

 

U 6. kolu Prve Srpske lige – Beograd, druga ekipa našeg kluba doživela 3. poraz u dosadašnjem toku prvenstva od ekipe “Gučevo” , rezultatom 29:25(15:13).
Epilog celog meča bi sigurno bio drugačiji da je domaćin zakazao utakmicu u dogovorenom terminu u nedelju, ali se termin naprasno promenio zbog obaveza igrača u domaćem timu (nikako zbog toga što naša prva ekipa u istom tom terminu igra utakmicu prve lige). I ako dodamo i to da je bilo i 6 povređenih igrača,onda je jasno zasto je naša ekipa otišla na utakmicu sa 10 igrača.
Ali i pored izostanka velikog broja igrača, rezultat je mogao biti drugačiji samo da su naši igrači ispoštovali dogovor iz svlačionice, krenimo redom. Dobro smo otvorili utakmicu, jaka odbrana ,brz i maštovit napad do 25. minuta, doveli su do toga da naša ekipa bude u konstantnoj prednosti od 2 gola,ali posle tajm – auta domaće ekipe , naši momci uspevaju da promaše dva čista otvorena šuta sa levog krila i sedmerac, što domaći koriste i odlaze na poluvreme sa prednošću od dva gola (15:13).
Na početku drugog poluvremena uspevamo da držimo rezultatsku neizvesnost , ali kao i u predhodnim utakmicama, naši momci ne uspevaju da realizuju tri vezana kontranapada,što iskusna domaća ekipa koristi i odlazi na nedostižnih + 7. Do kraja utakmice , naša ekipa je uspela samo da ublaži prednost domaćih, i svede tu razliku na podnošljivih minus 4 (29:25).
I pored poraza, bilo je ovo veliko iskustvo za našu mladu ekipu i nadamo se da ce to što bolje iskoristiti za dalji tok takmičenja.
Treba istaći i to da je u ekipi domaćih igrao legendarni Radiša Josipović, koji je u proseku stariji od naših igrača 3 puta.Verovali ili ne Josipović ima 47 godina i jos uvek je aktivan igrač, svaka čast.

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 11. Oktobra 2011

You might also like