Prva rukometna liga Srbije

 

Čuvari Novog Beograda

 

Sleva: Knežević Bogdan, Nikolić Nikola, Zdravković Dušan, Trivić Miloš, Beljin Stevan, Radoničić Stefan, Bojičić Nemanja, Čučković Miloš, Popović Ivan

 

– RK Novi Beograd ulazi u novu sezonu u znatno izmenjenom sastavu. Pitamo trenera Nikola Maksimovića kako je zadovoljan sa uklapanjem novajlija?
Od 9 novih igrača koji su priključeni 1.timu trojica su igrači iz juniorskog pogona našeg kluba.
Kapiten Čučković Miloš je već dugo u klubu kao trener golmana, a od ove sezone će i braniti.
Ostale igrače sam pažljivo birao, i rukovodio sam se pre svega ljudskim kvalitetima pa tek onda procenom oko uklapanja u naš sistem igre po kojem smo i prepoznatljivi i verovatno jedinstveni kod nas.

 

– Vaše redove su napustila 2 najbolja igrača iz prošle sezone, Nikolić Zoran i kapiten Mandić Nenad. Kako će se to odraziti na rezultate u narednoj sezoni?
Njihov odlazak iz kluba u Radnički iz Kragujevca, ekipe koja je u vrhu srpskog rukometa je veliko priznanje za RK”Novi Beograd”. Samo su nastavili put nekoliko naših igrača koji su već istaknuti članovi superligaških klubova. Činjenica je da su oni bili okosnica tima, ali sa igračima koji su došli u prelaznom roku verujemo da ćemo neutralizovati njihov odlazak.

 

– Koje su ambicije Novog Beograda u novoj sezoni?
Nnaš cilj je da u naredne dve godine postanemo članovi najelitnijeg ranga – super lige.
U novu sezonu ulazimo sa još mlađim sastavom nego prethodne godine (prosek 19,2) i sigurno je da će biti potreban period adaptacije na dosta kvalitetniju ligu od druge lige Centar. I ove godine ćemo forsirati brz i moderan rukomet koji nam je prethodne dve sezone obezbeđivao plasman u viši rang. Svakao da očekujem da se borimo za vrh tabele.

 

– Ko je po vama glavni pretendent za ulazak u elitno društvo?
Favorit broj 1 je naš prvi protivnik, ekipa Zaječara. Njima uz rame je Spartak Vojput.
Iza njih je nekoliko ekipa približnih kvaliteta. Liga je izuzetno duga i naporna, i mislim da će presudno biti ko će od timova moći u kontinuitetu da igra na visokom nivou.

 

 

 

 

 

Objavljeno 23. Septembra 2011

You might also like