Primat Novog Beograda u Mini ligi

Dečaci našeg kluba su od sedam utakmica zabeležili 4 pobede , jedan nerešen rezultat i dva poraza.

Najstariji dečaci rođeni 2000. godine su prvoplasirani posle 6. kola i to u obe grupe. Novi Beograd je bio siguran protiv Rakovice i predvođeni odličnim Draganićem na golu i Adžićem i Stojkovićem u polju lagano slavili sa 16-9. NBGD je takođe bez većih problema savladao odličnu Kolubaru iz Lazarevca 14-9. Odličan učinak imao je povratnik na gola Nemanja Rajić, dok su se dobrom igrom u napadu istakli Kostić i levoruki Golubović.

U konkurenciji 2001. Ekipa Novi Beograd i dalje gazi sve pred sobom. Stanić, Mladenović, Marić i društvo su ovaj put do nogu potukli Aranđelovac rezultatom 21-1. Momci u ekipi NBGD nisu uspeli da nadoknade odsustvo nekoliko svojih drugara i prilično oslabljeni pružili su tek dostojan otpor Studentskom gradu (6-17). Naši najmlađi pod imenom New Belgrade će sigurno izaći još jači iz poraza od Partizana 22-6.

U najmlađoj kategoriji 2002. NBGD je sigurnom igrom pobedio Beograd 17-11. Više od pobede nas raduju odlične igre dečaka koji su skoro došli u naš klub. Već posle nekoliko utakmica su pokazali da će u narednom periodu biti izuzetno kvalitetni igrači. Najmlađa ekipa u celoj Mini ligi New Belgrade je pretrpela još jedan ubedljiv poraz od Aranđelovca (12-1) ali imponuje kako su se borili dečaci trenera Miloša Čučkovića. U derbiju kola Novi Beograd i Šamot su odigrali nerešeno 16-16 u izuzetno uzbudljivoj završnici. U prvom poluvremenu viđena je prilično izjednačena igra ali je Šamot imao prednost 7-5 na poluvremenu. Iskoristili su loš učinak iz sedmeraca naših dečaka (4 promašena sedmerca!). U drugom poluvremenu predvođeni Cvijetićem, Nešićem i Pavlovićem Novi Beograd prelazi u vođstvo od dva gola prednosti. Ipak nekoliko grešaka naših igrača aranđelovčani koriste i izjednačavaju, a na minut pre kraja vode sa golom prednosti. U tim momentima odgovornost je preuzeo Pavle Cvijetić i postiže izjednačujući pogodak za podelu bodova. Čini se da je ovakav ishod i najpravedniji.

Tri od tri imale su ženske ekipe Rukometnog kluba Novi Beograd šestog vikenda Mini lige. Iako znatno oslabljene naše gracije su pokazale veliki napredak i zasluženo su upisale nove tri pobede na beogradskoj sceni. U prvom meču ekipa 2000. je savladala Dunav čime je upisala prvu pobedu u ovom takmičenju. Od početka meča naše su bile na visini zadatka u odbrani i već posle prvog poluvremena su nezaustavljivo grabile prema prvoj pobedi u ovoj kategoriji. Na kraju je rezultat glasio 16:8.

U drugoj utakmici ekipa 2001. bila je bolja, takođe od Dunava. U ovom meču imponuje način na koji smo došli do treće pobede u ovom godištu koja nas je ostavila u trci za najviši plasman. Osam minuta pre kraja gubili smo sa dva razlike ali smo u trenucima kada se lomila utakmica ostali prisebni i serijom 6:0 došli do preokreta i bodova – 14:10.

Na kraju takmičarskog dana ekipa 2002. je upisala svoju četvrtu pobedu u ligi napravivši još jedan korak ka zlatu u ovoj konkurenciji koje je gotovo rezerisano za naše gracije. I drugi put u ligi Avala je bila lak zalogaj (20:2) za naše devojčice koje su primile svega dva gola. U ovom meču priliku su dobile i naše najmlađe članice koje su na najbolji način opravdale ukazano poverenje. Beca, Maki, Beba i Andrea Savić su bile na visini zadatka utkavši svoj učinak u novu ubedljivu pobedu generacije 2002.

You might also like