Pobeda u Raškoj u infarkt završnici !!!

 

Bane – Novi Beograd 27-28 (10-15)


Mesto odigravanja: Sportska hala Raška
Broj gledalaca: 500
Sudije: Vasiljević Dušan, Vasiljević Željko (Požarevac)
Sedmerci: Bane 7(6), Novi Beograd 0,
Isključenja: Bane 6 minuta, Novi Beograd 10 minuta.

 

Bane: Maksimović (3 odbrane), Pavlović M. 2, Zečević, Radović, Biševac, Savković, Pavlović A. 2, Trboljevac 3, Čorbić 1, Stanojčić Nenad 9, Stanojčić Nikola, Jovanović (11 odbrana) Županjac 9 (6), Milićević.

 

Novi Beograd: Čučković (6 odbrana), Nikolić 3, Matičić 3, Popović, Stevanović, Bojičić 7, Radenković, Laović 6, Dubljević, Radoničić 7, Minić 1, Dimitrijević (8 odbrana, 1 sedmerac).

 

Igrač utakmice: Nemanja Bojičić (Novi Beograd)

 

Pobeda u Raskoj 002

 

Osobama sa slabim srcem nije bilo preporučljivo da gledaju utakmicu Bane – Novi Beograd. Naši momci su umalo od gotovog napravili veresiju, i bukvalno u poslednjim sekundama meča spašavali i drugi bod.
Počeli smo izuzetno dobro. Čvrsta odbrana 6-0 i strpljiv i siguran napad doneli su nam lepu prednost 7-3 u 13. minutu, zatim u 21. velikih 10-3. U odbrani su prednjačili Dubljević i Bojičić dok je u napadu nerešiva enigma za domaćine bio efikasnii Radoničić. U tim momentima smo ispustili prvu priliku da rešimo pitanje pobednika. Dozvolili smo domaćinu da postignu nekoliko lakih golova što im je dalo nadu da u drugom delu mogu da se nadaju bodovima. Sa pravom je trener Maksimović bio nezadovoljan sa 5 golova prednosti na poluvremenu (15-10), jer je u 28.minutu bilo 14-7 a Matičić je promašio kontru. Cepelin Pavlovića i Županjca u posledjem sekundu prvog poluvremena kao da je naslutio šta će se sve dešavati u drugom delu meča.

 

Pobeda u Raskoj 003

 

U drugom poluvremenu prednost za Novi Beograd kretala se od 3-5 golova. U napadu su odlično sarađivali bekovi sa pivotmenom Bojičićem, ali smo dosta golova primili posle brzog centra rukometaša Bana. U posledjih 15-ak minuta promašaji Radenkovića i Laovića su mogli skupo da nas koštaju. Odlični golman domačih Jovanović je sa precizno bačenim kontrama kažnjavao nesigurnost u realizaciji igrača Novog Beograda. Kada je na semaforu stajalo 57.45 naš trener Maksimović je uzeo tajm aut. Upozoravao je da još nismo osigurali pobedu.

 

Pobeda u Raskoj 005

 

Odbrana domaćih 4-2 kao da je blokirala naše momke koji brzopleto završavaju napade i dozvoljavaju domaćima da na 40 sekundi do kraja izjednače na 27-27. Na 30 sekundi do kraja iznudlil smo isključenje da bi na 15 sekundi do kraja Laović postigao pobedonosan pogodak i delimično se iskupio za nekoliko grešaka u samoj završnici. Pokušali su domaći da preko Stanojčića stignu do boda ali je njegov šut završio pored gola kapitena Čučkovića.
Po završetku utakmice naši igrači su se u neverici radovali tesnoj pobedi a domaćini su nasrnuli na izuzetno nesigurne sudije iz Požarevca, braću Vasiljević.
Posle 8. Kola Novi Beograd je trenutno na sedmoj poziciji na tabeli sa utakmicom manje. U utorak gostujemo u Kikindi gde ćemo protiv Crvene Zvezde iz Mokrina pokušati da uhvatimo priključak za gornji deo tabele.

 

Pobeda u Raskoj 001

 

 

 

 

 

Objavljeno 30. Oktobra 2011

You might also like