Paralelni intervju

Trener: Za prvi deo sezone mogu da kažem da je uspešan. Deoba prvog mesta nas čini konkurentnim za prvo mesto i ulazak u Super B ligu, što je i bio naš cilj pre početka sezone.

Kapiten: Izuzetno sam zadovoljan pozicijom na tabeli i brojem bodova koje smo osvojili. Ono čime ne možemo biti zadovoljni je kvalitet rukometa koji smo prikazali u prvom delu sezone, jer smatram da smo odigrali samo dve utakmice onako kako znamo i možemo.

–  Kakvi su utisci u odnosu na očekivanja pre početka lige i sada posle završetka prvog dela sezone ?

Trener: Obzirom da pre početka sezone sam ja možda od svih u klubu najmanje poznavao ligu, protivnike i igrače jer sam dugo bio u ženskom rukometu, mogu da kažem da je meni sada slika dosta jasnija. Mislim da smo naša očekivanja pre početka sezone i ostvarili iako ostaje žal zbog poraza od odlične ekipe S.C. Vozdovca u gostima, ali sad na kraju ovog dela sezone mislim da imamo realne šanse da se borimo za prvo mesto i ulazak u rang više iako imamo neka teška gostovanja poput Obilica, Rekreativa i Sindjelića… Siguran sam samo da ćemo svi u klubu da damo maksimum da svoj planirani cilj i ostvarimo.

Kapiten: Utisci su pozitivni jer se nalazimo na poziciji koju smo želeli i pre početka takmičenja. Izuzetno sam zadovoljan što sve zavisi od nas i naših igara u nastavku takmičenja.

– Koja ekipa je po vama najveće iznenađenje, a koja najveće razočarenje prvog dela?

Trener: Najveće iznenadjenje za mene je dobra i poletna igra mlade ekipe Partizana 2, koja je u mnogim utakmicama gde nije uzela ni bod bila jako konkurentna čak i do poslednjeg minuta utakmice, a za najveće razočarenje možda ekipa Loznice i očekujem od njih sigurno bolji drugi deo polusezone.

Kapiten: Definitivno, najveće iznenađenje je ekipa SC Voždovac koja igra sjajno ove sezone. Takođe bih izdvojio i mladu ekipu RK Partizan 2 koja pokazuje svoj potencijal i kvalitet koji poseduje. Mislim da su ostale ekipe ostvarile realan plasman, tako da nije bilo velikih razočarenja.

–  Ko od igrača Novog Beograda je pokazao najviše i da li je neko od igrača iz “drugog” plana pozitivno iznenadio?

Trener: Za mene smo kao TIM najviše pokazali! Pre svega jer smo u mnogo utakmica odigrali bez nekih možda i standardnih igrača i pokazali da ne zavisimo samo od jednog ili dva igrača već da možemo da igramo dobro, kvalitetno i da pobejujemo bez obzira na sastav. Mene lično nije iznenadio ali verujem da mnoge protivničke ekipe jeste a to je Aleksa Minic. Mislim da je odlično odigrao ovu polusezonu, da su se protivnici više spremali za neke druge igrače a on je svoj talentat i odnos prema igri sa treninga preneo i na utakmice i odlično vodio igru u svim utakmicama ove sezone. Verujem da će tako nastaviti i biti još bolji.

Kapiten: Luka Minić je pokazao da je veliko pojačanje za našu ekipu, odlično je odigrao ovu polusezonu i sigurno je naš najbolji igrač od početka sezone. Od momaka iz “drugog” plana izdvojio bih Luku Stanojlovića. Imao je par odličnih izdanja ove polusezone, dobro radi na treninzima i sjajno se snašao u ekipi u koju je stigao letos.

–  U drugom delu u prvih 4 kola praktično može da se reši šampion lige… Pauza od skoro 4 meseca je prevelika… Kakvi su planovi za pripremni period, i na šta treba obratiti posebnu pažnju?

Trener: Sa 4 pobede u prva 4 kola drugog dela sigurno bismo mnogo toga napravili. Verujem da sa te 4 pobede bi sigurno do kraja zadržali prvo mesto i užli u baraž za ulazak u Super B ligu. Sigurno ćemo maksimalnu pažnju i pripremu posvetiti posebno tim prvim utakmicama jer u prva 4 kola igramo sa tri prvoplasirane ekipe i to dve u gostima i verujem da ćemo to rešiti na najbolji mogući način.

Pauza je zaista prevelika… Momci su zaslužili sad mali predah i odmor jer od 4.avgusta je dosta prošlo i dosta toga je uradjeno. Pripreme za drugi deo polusezone počinju 12. januara i plan je da se fizički još bolje pripremimo, odigramo možda dva turnira i što bolje uigramo u svim segmentima igre i spremno dočekamo početak drugog dela polusezone.

Kapiten: Slažem se da je pauza prevelika.. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo i “uželimo” rukometa. Sve što smo letos radili trebalo bi podići na viši nivo. Počevši od fizičke pripreme, stvaranja još bolje atmosfere u ekipi i uigravanja na samom terenu.

– Da li nam je neophodno neko pojačanje i da li će biti određenih promena u igračkom kadru?

Trener: Neke utakmice su pokazale kod nekih igrača i dozu neiskustva u nekim bitnim momentima utakmice. Ako i budemo dovodili neke igrače sigurno će to biti neko ko sigurno može da donese kvalitet više i svojim znanjem, kvalitetom i iskustvom može da pomogne mladjim momcima i celoj ekipi za ostvarenje planiranog cilja. Veliko pojačanje će sigurno biti i povratak na teren i Nemanje Radenkovića gde ćemo imati još jednog kvalitetnog beka više u rotaciji i siguran sam da će nam doneti neka nova rešenja i opcije u našoj igri.

Kapiten: Smatram da bi ekipa morala dodatno da se ojača kako bi ostvarili naš cilj na kraju sezone. Mislim da bi dovođenjem jednog ili dva kvalitetna pojačanja na određenim pozicijama znatno bili bliži osvajanju prvog mesta. Da li će biti promena u igračkom kadru odlučiće stručni štab.

– U planu je da se od januara nekoliko najtalentovanijih kadeta priključi prvom timu da povremeno treniraju i stiču dragoceno iskustvo… Na koje igrače trenutno treba obratiti pažnju?

Trener: Sigurno je da RK NOVI BEOGRAD ne treba da brine za svoju budućnost. Plejada mladih talenata dolazi iz podmlatka kluba i svi su oni praćeni i na njih se ozbiljno računa. Ne bih nikoga izdvajao ali sigurno da će se u saradnji sa njihovim trenerom Simić Milošem postepeno sve više njih priključivati prvo treninzima a kasnije možda i utakmicama prve ekipe što bi im sigurno donelo kvalitet više i neophodno iskustvo za dalji razvoj i napredak.

Kapiten: Treba obratiti pažnju na sve kadete koji svojim talentom, radom i zalaganjem zaslužuju da treniraju sa prvom ekipom. Pre svega tu mislim na kadete koji su već odradili par treninga sa prvom ekipom (Pisarić, Daljević, Stojanović, Nešić, Starčević).

You might also like