Odličan debi u Ligi Vračara

Dana, 10. decembra 2011, ženska grupa Rukometnog kluba Novi Beograd je imala debi u nekom zvaničnom takmičenju. Startovali smo u Ligi Vračara i po svemu prikazanom svi u klubu možemo da budemo prezadovoljni. Nakon samo tri meseca treninga izašli smo na megdan mnogo starijim i iskusnijim ekipama, koje su na okupu i tri godine.

 

Okupili smo se ispred naše baze Osnovne škole „Branko Radičević“ i organizovano smo došli u Sportski centar „Vračar“ koji je bio poprište prvog takmičarskog dana ovosezonskog izdanja Lige Vračara i u kojem nas je čekala Ivona Bulut. Bili smo oslabljeni za tri igračice – Anu Radonjić, Anju Tomić i Aleksandru Tejić, ali su sve ostale igračice velikim zalaganjem uspele da nadoknade njihovo opravdano odsustvo.

 

Naš meč sa ekipom Junior je bio prvi na programu. Izašli smo na teren, zagrejali se po planu i duel je mogao da počne. Nakon 16 minuta uzbudljivog i neizvesnog meča uspeli smo da osvojimo bodove iako smo u pojedinim trenucima zaostajali i nekoliko pogodaka. Odmah nakon utakmice sa Juniorom odigrali smo i meč drugog kola protiv Tauruna. Iako smo se i u ovoj utakmici prikazali u sjajnom svetlu izgubili smo od znatno starije i iskusnije ekipe.

Nakon pola sata pauze izašli smo na noge Radničkom. U ovom meču smo demonstrirali svo svoje umeće i na kraju smo ubedljivo trijumfovali. Sve naše igračice su dobile podjednaku šansu, a sve odreda su je i iskoristile. Lepo smo se proveli, igrali i zadovoljni smo napustili Vračar.

 

Ekipa dečaka bila je mlađa od svih konkurenata. Većina dečaka su bili 2002. i 2003. godište i skoro svi su imali debi u nekom zvaničnom takmičenju. Trener Nikola Maksimović je prezadovoljan kako su se dečaci snašli na utakmicama . Plenila je želja i borbenost svih da pruže što bolji otpor starijim protivnicima. Rezultat nije bio u prvom planu ali spomenućemo da smo pobedili Železničar „2“ 18-17. A u neizvesnoj završnici poraženi od Železničara „1“ 19-18.

 

 

 

Liga Vracara 002

 

Liga Vracara

 

Liga Vracara 004

 

Liga Vracara 005

 

 

 

 

Objavljeno 11. Decembra 2011

You might also like