Novobeogradski ponos i dika – upoznajte prvu grupu devojčica našeg kuluba


Rukometni klub Novi Beograd je odlučio da u 2011. pokrene školu rukometa i za devojčice s obzirom da su pripadnice lepšeg i nežnijeg pola iskazale veliko interesovanje za ovaj sport u nekim prethodnim godinama. Na animacijama u školama u septembru i oktobru obelodanjeno je da naš voljeni klub formira grupu i za devojčice i od samog početka ova grupa je s velikim uspehom počela da se formira i kompletira.
Već na prvim treninzima u sali Osnovne škole Branko Radičević krajem septembra devojčice su počele da otkrivaju čari ovog sporta a iz treninga u trening broj članova se uvećavao a takav trend je i dalje prisutan. Sve redom devojčice su pokazale veliku zrelost i neophodnu ozbiljnost dobivši pohvale od svih trenera koji su imali čast da sa njima rade.
Zvanično predstavljanje prve grupe devojčica bilo je 16. oktobra, u poluvremenu utakmice Prve lige između Novog Beograda i Inđije, kada su uostalom predstavljeni svi novi članovi našeg kluba. Ipak, devojčice su tada na trenutak bile u centru pažnje s obzirom da predstavljaju prvi ženski tim RK Novi Beograd.
S nadom i verom da će i devojčice biti uspešne u rukometu ali i u školi kakvi su i naši dečaci želimo im puno sreće i uspeha u svim predstojećim izazovima koji nas kao klub očekuju.

 

You might also like