Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Podatak da u godištima u kojima učestvuju naše ekipe ima po 70 i više ekipa dovoljno govori o veličini Prag Kupa. Svi naši članovi, roditelji, navijači moći će preko sajta turnira www.phc.cz uživo da prate rezultate svih utakmica putem livescore servisa a direktan prenos svih finalnih utakmica na http://tv.com

Devojčice će posle turnira u Vespremu imati još jednu jaku međunarodnu proveru. Odlična prilika da posle dvostruke titule u LMK igraju sa izuzetno jakim ekipama iz inostranstva. Žreb nam nije išao na ruku ali će to svakako dodoatno motivisati mladog a već uspešnog trenera Lazara Stevanovića i ekipu da pruže maksimum.

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Lazar Stevanović, trener devojčica:

Sve devojčice se raduju turniru i broje dane do polaska na put. Imaćemo priliku da se sastanemo sa najboljim ekipama iz cele Evrope. Čekaju nas dve ekipe iz skandinavskih zemalja (Norveške i Danske), gde se igra najbolji rukomet. Takodje, po jedna ekipa iz Češke, Slovačke, Nemačke i Madjarske. Posle rezultatski jako uspešne sezone i osvajanja zlatne medalje u ligi, želimo da vidimo gde smo u odnosu na najbolje ekipe Evrope. Nadamo se da ćemo dostojno prezentovati naš klub i našu državu kao jedina ženska ekipa iz Srbije. Prvenstveno se nadam da ćemo dostojno prestavljati i deo naše ekipe koji ne putuje na turnir i da će sve devojčice koje ostaju u Beogradu biti ponosne na svoje drugarice.

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Teodora Mirković, levi bek:

Prvenstveno od tima očekujem borbu. Da se borimo na terenu bez obzira koliko bile jake ekipe i da se ne predajemo bez obzira na sve! Iako oslabljene neigranjem naših vrhunskih igračica Maše, Svetlane, Aleksandre, Teodore, Nine, Isidore, Ivane….Dosta smo vežbali u fazi napada a pogotovo odbrane, i pokušaćemo da to primenimo i na terenu. Vidim da su ekipe iz grupe izuzetno jake ali to je za nas izazov. Drago mi je da će naši roditeljiiI navijači moći sve utakmice da prate preko sajta turnira preko aplikacije livescore. Ako se plasiramo u finale biće i livestream.

Anja Penić, desni bek:

Ukoliko budemo igrali onako kako znamo, kao tim, očekujem plasman medju prvih 5 ekipa. Oslabljeni smo, ali i pored toga smatram da imamo kvalitet koji je potreban za ovako jak turnir. Ekipe iz naše grupe ne poznajemo,ali očekujem i nadam se najboljem. Dosta smo se spremali, radili i napredovali, mislim da ćemo to pokazati na terenu

Juniorska ekipa 1999 je tim koji ima veliko iskustvo igranja ovakvih turnira. Prošle godine su superiorno osvojili turnir u Beču i u Beogradu. Prethodnih godina osvajane su medalje na mnogim turnirima: Lundaspelen, Kempa Kup, Eurofest… Odlična prilika da se zaokruži jedan uspešan ciklus. Puleni trenera Aleksandra Markovića su svakako jedni od naših najjačih aduta na Prag kupu.

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Aleksandar Marković, trener juniorske ekipe 1999:

Kvalitet i iskustvo imamo. Iza ovih momaka je jedan kvalitetan rad duži niz godina. Sazreli smo kao ekipa. Mislim da sa punim pravom i verom u tim krecemo na put sa visokim ambicijama…

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Strahinja Radisavljević, golman ekipe 1999. godište.

Uvek očekujem veliku borbu i pripremam se za to.Pokušaćemo sve kako bi osvojili turnir. Mislim da smo na veoma visokom nivou i znamo da igramo velike utakmice. Siguran sam da ćemo pokazati dobar rukomet. Imamo veliki motiv kada idemo na ovakve turnire, jer je prestižan i poznat širom Evrope. Idemo sa najvišim ambicijama, dobro smo se spremali i radili tokom čitave godine. Pokazali smo da imamo visoke domete, igrače koji mogu da imaju uspešne karijere i da možemo da napravimo dobar rezultat. Mi smo uvek bili prisebni i naučeni smo da idemo pravim putem i navikli smo na rad i disciplinu. Naš tim je miks veoma talentovanih i vrednih igrača, tako da je realno da imamo velika očekivanja.

Luka Starčević, desno krilo 1999.:

Povodom turnira u Pragu očekujem dobru igru timski rad i dobre rezlultate. Imamo odličnu ekipu, dobro uigranu i dugo smo se spremali za turnir. Grupa deluje zanimljivo, ekipe su dobre, biće jak turnir i očekujem da igramo finale.

Dečaci rođeni 2001 godine su takodje prošlo leto učestvovali na Cell Cup-u u Vespremu i spletom nesrećnih okolnosti nisu osvojili medalju. Čini se da u Prag idu dosta spremniji i odlučniji da se okite medaljom. Trener Šimičić Vlada će moći da računa na većinu igrača što će biti jako bitno zbog velikog broja utakmica i jakih protivnika

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Vlada Šimičić, trener kadeta 2001.godište:

Turnir u Pragu je sigurno najjače takmičenje koji će nasi dečaci imati u ovoj godini. Poslužiće nam da vidimo gde smo u odnosu na evropske ekipe ali i kao priprema za prvenstvo Srbije i početak LMK. Siguran sam da će momci dati sve od sebe na terenu i van njega i za će dostojno reprezentovati Klub, grad i drzavu.

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Strahinja Jelić, bek kadeta 2001;

Turnir u Pragu kao jedan od najjačih i najmasovnijih turnira u Evropi, je veliki izazov i mogućnost da sagledamo koji je trenutni nivo našeg rukometnog znanja, u odnosu na vršnjake iz celog Sveta. Očekujem kvalitetne mečeve sa jakim protivnicima. Iz prethodnih iskustava timovi koji dolaze iz Češke, Slovačke, Nemačke znali su da budu veoma dobar i nezgodan protivnik. Kako su i na ovom turniru ekipe iz tih zemalja u našoj grupi očekujem veoma zanimljive i neizvezne mečeve. Lično sam veoma motivisan kao i ostatak ekipe a očekivanja su nam veoma visoka. U prilog tome i činjenica da putujemo u skoro kompletnom i najjačem sastavu. Trener Šimičić nas je u prethodnom periodu veoma dobro pripremao kako tehnički tako i kondiciono. Svi saigrači su zdravi, dobro raspoloženi, željni dobrih mečeva i s nestrpljenjem očekujemo početak turnira. Takođe me raduje činjenica da na turnir putjemo zajedno sa ekipom devojčica 2001 kao i dečaka 1999 i 2003 kojima bih ovom prilikom poželeo puno sreće, bez povreda i da se svi zajedno vratimo sa medaljama oko vrata.

Uroš Stanić, srednji bek 2001:

Od turnira očekujem da će biti težak s obzirom na to da za 2001 godište učestvuje dosta ekipa preko 70. Odlično smo spremni što se tiče kondicije i tehnike, ali sve je na nama kako ćemo odigrati. Daćemo sve od sebe da stignemo do prva 3. mesta.

Najmlađi predstavnici na turniru dečaci rođeni 2003. godine će svakako igrati zapaženu ulogu na turniru. Šampionska ekipa trenera Miloša Čučkovića već ima iza sebe nekoliko dobrih provera pred Prag. Turnir u Beogradu gde je superiorno osvojena zlatna medalja, zatim Trofej Zrenjanin i nekoliko prijateljskih utakmica. Bitno je napomenuti da su prošle godine takođe učestvovali u Pargu u starijoj konkurenciji što će im biti dragoceno iskustvo…

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Trener pionira Miloš Čučković:

Generacija 2003. po drugi put učestvuje na renomiranom turniru u Pragu. Posle prošlogodišnjeg plasmana od 23.-33. mesta u kategoriji godinu dana starijih dečaka, ove godine očekujemo plasman u 16 najboljih. Turnir će poslužiti i kao dobra uvertira za početak LMK Beograda.

Novi Beograd sa 4 selekcije na 25.Prag kupu

Marko Isailović, desni bek naše najmlađe ekipe u Pragu:

Očekujem što bolji rezultat, spremali smo se baš dugo i naporno smo radili. Grupu ne poznajem baš dobro ali mislim da možemo da budemo medju prvima u grupi I da kasnije imamo lakše protivnike. Sve u svemu trudićemo se da osvojimo što bolji rezultat i da što bolje odigramo ovaj turnir. Ukuliko bude malo slobodnog vremena i da se lepo provedemo.

You might also like