Novi Beograd najuspešniji u LMK Beograda

Rukometni klub Novi Beograd 2014.godinu će pamtiti samo po uspesima i trofejima! Pored toga što je proglašen za najuspešniji klub u muškoj konkurenciji takođe je postigao i do sada nezabeležen uspeh u takmičenju Lige Mlađih Kategorija Rukometnog Saveza Beograda. Naime naš podmladak je osvojio čak 4 medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U takmičarkoj godini LMK-a imali smo ukupno prijavljenih 9 ekipa. U konkurenciji dečaka takmičilo se ukupno 8 ekipa u četiri starosne grupe 1998.(jedna ekipa), 1999. (tri ekipe), 2000. (dve ekipe), 2001. (dve ekipe) i imali smo 1 ekipu devojčica u konkurenciji 2001.godišta. Krajnji bilans je čak četiri medalje, dva prva mesta, jedno drugo i jedno treće mesto.

Kadeti 1999. – Šampioni Beograda (zlatna medalja)

Pioniri 2000. – Treće mesto (bronzana medalja)

Mlađi Pioniri 2001. – Šampioni Beograda (zlatna medalja)

Mlađe Pionirke 2001. – Treće mesto (bronzana medalja)

Krenućemo od najstarijih. Za 98. godište nastupili smo kao jedna ekipa 99. godišta pomognuti sa još dva igrača 98. godišta.

U veoma jako konkurenciji osvojeno je 4. mesto, što je sigurno veliki uspeh za naše momke. Uz malo sreće mogli smo i do medalje, ali su naši momci izgubili bitne bodove u nekim reklo bi se, na papiru, već dobijenim utakmicama.Ali sve u svemu ogroman napredak u 98. godištu, iz godine u godinu,tako da će sledeće godine naši momci sigurno biti konkurenti za jednu od medalja.

Liga DEČAKA 1998. i ml.

1. RK PARTIZAN A

2. RK SINĐELIĆ

3. ORK ZEMUN

4. URK STUDENTSKI GRAD

5. RK NOVI BEOGRAD

6. MRK CRVENA ZVEZDA

7. RK SC VOŽDOVAC 2012 *B*

8. RK SC VOŽDOVAC 2012 *A*

9. RK RUKOBEL

10. RK JUNIOR

11. RK RAKOVICA

12. RK SK AS 7

U ’99. godištu smo nastupali sa dve podjednake ekipe (treća je 2000/01), B ekipa je osvojila 4.mesto,dok je A ekipa osvojila drugo zlato za ovu generaciju u LMK RSB.

B ekipa je u grupi imala solidan učinak bila je poražena samo od prvaka grupe O.R.K. Zemuna,i ako je u drugoj utakmici sa pomenutom ekipom imala mogućnosti da dođe do finala ali se ipak to nije desilo i naši momci su morali da se zadovolje borbom za bronzanu medalju.Tamo ih je čekala nezgodna ekipa Rukobela.U prvoj utakmici naši momci su pobedili sa dva razlike i imali prednost pred drugi meč koji se igrao na terenu Rukobela, ekipa koja je ovogodine pokazala da je jako nezgodan protivnik na domaćem terenu.Uz veliku borbu naša ekipa je u finišu utakmice izgubila sa 4 razlike i na kraju ipak ostala bez medalje i morala da se zadovolji četvrtim mestom.

A ekipa je bez većih problema osvojila prvo mesto u grupi sa samo dva poraza i zasluženo otišla u finale. Tamo ih je čekao aktuelni šampion Lige, već pomenuta ekipa O.R.K. Zemuna.

U finalu pravi SPEKTAKL. Treneri ekipa su se dogovorili da se obe utakmice play – off-a odigraju u hali „Pinki” u Zemunu,tako da ni jedna ekipa nije imala prednost domaćeg terena (Obe ekipe treniraju u hali „Pinki”). Finale je izazvalo veliko interesovanje, obe utakmice pratilo preko 1500 ljudi, sigurno bi mnoge superligaške ekipe pozavidele svim akterima finala na ovolikoj posećenosti. Neosporno je da su naši momci to i zaslužili, odličnom igrom u prvoj utakmici. Izuzetno jakom i čvrstom odbranom, i rasnovrsnom igrom u napadu naš i momci su u jednom trenutku imali i 10 golova prednosti, na kraju ipak skromnih 6 razlike. Bez obzira na malo opuštanje stečena je ipak lepa prednost za drugu utakmicu. U drugoj utakmici protivnik je krenuo na sve ili ništa. Naši kadeti iako dosta opušteno nisu dozvolili protivniku da napravi veliku razliku. Izgubili su sa tri gola što je bilo malo da bi izgubili i zlato. Prednost stečena u prvom meču obezbedila im je veliko slavlje i zasluženu zlatnu medalju!!!

Vrlo uspešna sezona za ovu generaciju je završena.Posle osvojenog zlata na prvenstvu Srbije i zlato u LMK RSB, se „vratilo” kući. Čestitke pre svega treneru Simić Milošu koji je uspeo da od ovih momaka napravi sjajne rukometaše koji će se već sledeće sezone ozbiljno boriti za mesto u seniorskom timu Novog Beograda. Takođe sve čestitke i momcima koji zadaju ozbiljne zadatke protivnicima osvajajući veliki broj medalja na turnirima i takmičenjima kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Liga DEČAKA 1999. i ml.

1. RK NOVI BEOGRAD A

2. ORK ZEMUN

3. RK RUKOBEL

4. RK NOVI BEOGRAD B

5. RK RAKOVICA

6. RK SC VOŽDOVAC 2012

7. RK KOLUBARA

8. RK SINĐELIĆ

9. RK NOVI BEOGRAD C

10. RK PARTIZAN

11. RK BEOGRAD

12. RK SC VOŽDOVAC

13. ORK BARIČ

14. RK JUNIOR

15. MRK CRVENA ZVEZDA

U konkurenciji dečaka rodjenih 2000.godine i mlađi imali smo ukupno dve podjednako podeljene ekipe, Novi Beograd A i Novi Beograd B. Kompletna generacija takmičila se kao Novi Beograd C u konkurenciji dečaka 1999. i mlađi gde je osvojila 9.mesto. Iako su se takmičili za godinu dana stariju generaciju pružali su sjajne partije. Sigurni smo da će već naredne sezone biti jedni od glavnih konkurenata za sam vrh tabele. Ove godine stečeno je zlata vredno iskustvo u nadigravanju sa starijim drugarima iz protivničih timova i pravi rezultati toga će se videti u narednoj godini…

Naša najtrofejnija generacija suočila se tokom čitavog ciklusa takmičenja sa dosta problema. Najveći problem je bio taj da su faktiči ostali bez golmana tako da je to mesto i za jednu i za drugu ekipu popunjavao sjajni Dušan Tasić koji je godinu dana mlađi.

I bez obzira na mnogobrojne probleme u igračkom kadru ovi sjajni momci su svaku utakmicu igrali kao da je finalna. U utakmicama koje su mogle da odluče bolji plasman dešavalo se da presudi jedna ili dve lopte i da na kraju budemo ekipa sa manje sreće. Zaista moramo da napomenemo da ovi momci sa pravom nose epitet najtalentovanije i najsložnije ekipe u našem Klubu. Predvođeni trenerom Vladom Šimičićem obe ekipe su ostvarile sjajan uspeh za svoje godište i zauzeli treće odnosno četvrto mesto na kraju takmičenja. Još jedna medalja za generaciju koja nas je navikla na pehare, trofeje i pojedinačna priznanja.

Liga DEČAKA 2000. i ml.

1. MRK CRVENA ZVEZDA

2. RK PARTIZAN

3. RK NOVI BEOGRAD B

4. RK NOVI BEOGRAD A

5. RK RAKOVICA

6. URK STUDENTSKI GRAD

7. RK SK BEO-GRAD

8. RK SINĐELIĆ

9. ORK ZEMUN

10. RK JUNIOR

11. RK KOLUBARA

12. RK RUKOBEL

13. RK SC VOŽDOVAC

14. RK BEOGRAD

15. RK SC VOŽDOVAC 2012

16. RK PKB

17. RK RADNIČKI O.

18. RK ŽELEZNIČAR

Naša najmlađa selekcija u Ligi Mladjih Kategorija , dečaci rođeni 2001.i mlađi su ove godine prvi put igrali rukomet na velikom terenu. To još više daje na značaju osvojene zlatne medalje jer su „preko noći” porasli i dorasli zlata. Ova generacija se takođe takmičila u Ligi podeljena u dve ekipe, Novi Beograd A i Novi Beograd B. Obe ekipe su se takmičile u svojoj usrastnoj kategoriji. Novi Beograd A je zauzeo prvo mesto i dok je Novi Beograd B takmičenje završio na 9.mestu. Ekipa koje je imala dosta oscilacija u igri pred sam kraj takmičenja zaigrala je onako kako se od nje to i očekivalo i u fantastičnom dvomeču protiv fenomenalne ekipe Crvene Zvezde pobedila i na spektakularan način osvojila ZLATNU medalju!!!

U prvom meču bili smo oslabljeni neigranjem prvog golmana i kapitena ove generacije Dušana Tasića. Njegovo odsustvo se dosta odrazilo na ekipu tako da su igrači pomalo nesigurni ušli u prvi finalni dueli dopustili protivniku da preuzme inicijativu i pobedi dva razlike. Tenzija je rasla sve više kako se približavao drugi meč odluke. „Sudar” ove dve sjajne ekipe desio se u hali „Pinki” pred velikim brojem gledalaca. Tokom cele utakmice se rezultat „lomio” i u poslednji minut se ušlo sa jednim golom prednosti za naše momke što ne bi bilo dovoljno za zlato… U poslednjim trenutcima utakmice sjajni golman Dušan Tasić preuzima odgovornost na sebe i sa šutom u poslednjoj sekundi postiže gol i vodi naše momke u produžetke. U produžetcima se nastavlja odličan rukomet i na kraju zaslužena pobeda naših mlađih kadeta, koji su ostavili sjajan utisak i pokazali da su ekipa za velika dela!!!

Liga DEČAKA 2001. i ml.

1. RK NOVI BEOGRAD *A*

2. MRK CRVENA ZVEZDA

3. RK SINĐELIĆ

4. URK STUDENTSKI GRAD

5. RK PARTIZAN

6. RK KOLUBARA

7. RK SC VOŽDOVAC

8. RK JUNIOR

9. RK NOVI BEOGRAD *B*

10. RK RUKOBEL

11. ORK BARIČ

12. RK BEOGRAD *B*

13. RK BEOGRAD *A*

14. RK DORĆOL

15. RK PKB

Trend igranja za godinu dana stariju generaciju i deljenje jedne generacije na dve podjednako jake ekipe Rukometni klub Novi Beograd gaji od samog početka. U prvi plan se stavlja minutaža svakog igrača a u drugi plan uspeh ekipe. Za sada se ta politika pokazala veoma uspešno i možemo da se pohvalimo da od samog početka pa do danas u svim reprezentativnim selekcijama imamo po nekoliko igrača iz naših redova. Ovo napominjemo kao ključ uspeha u stvaranju mladih i talentovanih rukometaša, dobro tehnički obučenih i sa dragocenim igračkim iskustvom koji će do svoje 18te godine biti spremni da igraju naše najjače lige…

Devojčice 2001. su osvojile srebrnu medalju u izuzetnoj konkurenciji. Praktično 5-6 ekipa jo potpuno ravnopravno konkurisalo za medalje. Naše devojčice su ključnu pobedu ostvraile u pretposlednjem kolu na gostovanju Avali u Vrčinu i tako popunili svoju riznicu medalja sa još jednom srebrnom… Pulenke trenera Lazara Stevanovića su u poslednjih godinu dana izuzetno napredovale i svakako da se u perspektivi mogu očekivati još bolji rezultati.

Liga DEVOJČICA 2001. i ml.

1. ŽRK VOŽDOVAC 1955

2. RK NOVI BEOGRAD

3. ŽRK AVALA

4. RK BEOGRAD

5. RK TAURUNUM

6. RK FENIKS

7. RK KOSMAJ

8. ŽRK RADNIČKI OBRENOVAC

9. RK JUNIOR

10. ORK BEOGRAD

11. RK DUNAV

12. RK RADNIČKI 1949

 

Pogledajte završni bilten LMK-a http://rsb.org.rs/images/stories/LMK/2014/42_ZavrsniBiltenLMK_2014pdf

You might also like