Novi Beograd najuspešniji na Svetosavskom tuniru u Obrenovcu

Puleni trenera Miloša Čučkovića su najviše pokazali i zasluženo osvojili zlatnu medalju. Najbolji igrač turnira bio je naš srednji bek Vuk Jelić.

Devojčice su  imale jako težak zadatak u grupi. Posle velike borbe savladali smo Avalu rezultatom 7-6, golom u poslednjim trenucima meča. Ta pobeda je bila „vetar u leđa“ devojčicama koje su zatim savladale Radnički iz Obrenovca 2 sa 7-5 i u poslednjoj utakmici u grupi ORK Beograd 14-9. 6-Svetosavski-turnir-u-organizaciji-rukometnog-Saveza-Beograda-002
U polufinalnoj utakmici deklasirali smo Radnički iz Obrenovca 1 sa 11-4. U finalnoj utakmici ponestalo je snage devojčicama za jači otpor odličnoj ekipi Kosmaja i poraz od 6-16 nije pokvario ukupan utisak na turniru. U najbolju postavu turnira izabrane su naše Marija Tasić na poziciji srednjeg beka i Marija Tepša koja je ujedno i najbolji golman turnira.
Turnir iz ugla trenera Voje Đorđevića:

6-Svetosavski-turnir-u-organizaciji-rukometnog-Saveza-Beograda-003
–    Svetosavski turnir u Obrenovcu otvorili smo utakmicom protiv neugodnog protivnika Avale koju smo dobili golom razlike u poslednem minutu meča, nakon toga devojke su stekle sigurnost i samopouzdanje pa nakon još dve pobede u grupi protiv druge ekipe Obrenovca i ORK Beograda došli do polufinala sa prvog mesta u grupi gde nas je čekala ekipa Obrenovca domaćin turnira i jedan od favorita za osvajanje istog. Naša ekipa je pruzila maksimum i pobedila ubedljivije nego što se očekivalo 11:4. Na žalost devojke iscrpljene utakmicom u polufinali nisu imali dovoljno snage da osvoje najsjajniju medalju a na putu ka njoj se isprečila ekipa Kosmaja koja je zasluženo pobedila i osvojila turnir. Izuzetno sam zadovoljan onim što su devojčice prikazale na Svetosavskom turniru. Ovo će nam biti dodatni podstrek da bolje treniramo u  nastavku  mini lige …

U kategorji dečaka 2006. godišta naši dečaci predvođeni mladim trenerom Lazarom Stevanovićem nisu imali sreće i u borbi za treće mesto posle uzbudljive penal serije poraženi od vršnjaka iz Bijeljine.

6-Svetosavski-turnir-u-organizaciji-rukometnog-Saveza-Beograda-004

You might also like