Novi Beograd najuspešniji klub na „Eurofestu“

 

EuroFest 003

 

EuroFest 002

 

EuroFest 001

 

Rukometni klub „Novi Beograd“ je osvojio zlato, srebro i bronzu na 19.”Eurofestu” koji se održao u slovenačkim gradovima Izoli i Kopru.

Posle nekoliko takmičarskih dana u okviru grupa, u finalnom danu su naši rukometaši bili izuzetno uspešni.

 

Najmlađi dečaci 2000. godište su u meču za bronzu savladali ekipu Radeče Celje sa 9-6. Utakmica je bila izuzetno neizvesna od prvog do poslednjeg minuta. U završnici su naši dečaci bili snalažljiviji i zasluženo osvojili svoju prvu međunarodnu medalju. Najzaslužniji za bronzanu medalju su: Draganić Nemanja, Tomov Nemanja, Kostić Nemanja, Adžić Nemanja, Anđelković Strahinja, Stojković Ivan, Milunović Vojislav i Ljubičić Aleksa.

 

Kadetska ekipa 1994.godište je poklekla u finalu od reprezentacije Slovenije 11-17. Sjajne igre tokom celog turnira gde su eliminisali prvog favorita turnira reprezentaciju Katra, zatim Jeruzalem Ormož i šampiona Mađarske Szengotardi nisu krunisane zlatom u finalu. Na to je uticao i mnogo lakši put do finala slovenačke reprezentacije koja je u finalu bila mnogo svežija ekipa i kontrolisala rezutat od prvog minuta. Izabranici trenera Simića su bili oslabljeni neigranjem pionisrskog reprezentativca Popović Ivana, a bitno je istaći i da je kapiten Minić Aleksa imao minimalnu minutažu zbog povrede ramena. U svakom slučaju srebrna medalja je sjajan uspeh u izuzetno jakoj konkurenciji. Srebro su osvojili: Stanković Luka, Maletić Dušan, Radovanović Stefan, Kovačević Nikola, Vukosav Ognjen, Živojinović Igor, Knežević Bogdan, Stevanović Aleksandar, Trajković Nebojša, Pupavac Jovan, Ivković Dušan, Milutinović Uroš, Vrga Igor i Minić Aleksa. Sa klupe ih je predvodio trener Simić Miloš.

 

Najstariji rukometaši Novog Beograda rođeni 1992.godine na „Eurofestu“ superiorno su osvojili zlatnu medalju savladavši u finalu slovenačku ekipu Rudi Team iz Ljubljane 17-8. Već u uvodnim minutima meča kada smo poveli sa 5-1, bilo je jasno da ćemo lako osvojiti turnir. Na poluvremenu je bilo nedostižnih 10-3. U drugom poluvremenu utakmice trener Maksimović Nikola je pružio priliku svim izabranicima koji su atraktivnom igrom pobrali simpatije preko 2000 gledalaca koji su pratili finalnu utakmicu. Finale juniorske kategorije je direktno prenosila lokalna televizija, što je sigurno bila lepa promocija rukometnog kluba „Novi Beoigrad“. Još jednu zlatnu medalju sa „Eurofesta“ doneli su: Kompirović Slobodan, Stanković Luka, Matičić Viktor, Marjanović Stefan, Vitorović Nemanja, Nikolić Nikola, Minić Luka, Stevanović Lazar, Gopić Uroš, Radenković Nemanja, Petrović Milan, Rodić Nikola.

19. „Eurofest“ je protekao u znaku Novog Beograda. Pored toga što smo bili najmasovniji klub na turniru, ostvarenim rezutatima pokazali smo da se u našem klubu i izuzetno kvalitetno radi. Brojnu ekspediciju novobeograđana predvodili su treneri Čučković Miloš, Panić Boban, Milošević Branko, Simić Miloš i Maksimović Nikola.

 

 

 

 

 

Objavljeno 10. Jula 2011

You might also like