Novi Beograd na vrhu Akropolja

RK Novi Beograd – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 15:10 (7:4)

Nakon četiri ubedljive pobede u grupi B rukometaši Novog Beograda su se našli u finalu sa ekipom Filipos koja je takođe u grupi A sve utakmice dobila bez većih problema. Nakon video analize, koju smo imali pred polazak na utakmicu, zaključili smo da se radi o izuzteno brzoj ekipi koja svoju igru uglavnom zasniva na lakim golovima iz kontra napada. Jasno je bilo da ključ pobede leži upravo u sprečavanju njihove kontre i brzim vraćanjem u odbranu.

Nakon našeg početnog vođstva od 1:0 Grci lako preokreću na 2:1 sa dva brza gola. Na našu sreću to je bilo i njihovo jedino vođstvo na utakmici. Ubrzo je na semaforu pisalo 5:2 u našu korist, pa su momci mirno završili prvo poluvreme sa razlikom od tri gola. Ona je mogla biti i ubedljivija da nismo promašili nekoliko zicera i jedan sedmerac. Odbrana je kao i do sad bila na visini zadatka od samog početka utakmice. A činjenica da smo primili samo jedan gol iz kontre govori o tome koliko su momci ispoštovali dogovor sa trenerom. Najistaknutiji pojedinac u prvom poluvremenu bio je golaman Tasić Dušan koji je svojim intervencijama doprineo da naša odbrana bude još sigurnija.Na vrhu Akropolja2013 002

U drugom poluvremenu nakon rezultata 8-6 novobeograđani postaju sigurniji u napadu i uz nekoliko atraktivnih golova odlaze na + 5. To je razlika koju su održali do kraja a poslednji zvuk sirene dočekali su dodavajući se međusobno na sredini terena…

Moramo da istaknemo činjenicu da su naši momci, pored najbolje igre koju su pokazali na terenu, zapaženi i kao najdisciplinovanija ekipa van terena. Čestitamo rukometašima Novog Beograda na osvojenom turniru i sjajnim partijama koje su pružili ali pre svega im čestitamo na tome što su na najbolji mogući način predstavili našu zemlju i klub na turniru u Atini.

Na vrhu Akropolja2013 003

Zlato za Novi Beograd osvojili su: Tasić Dušan, Draganić Nemanja, Ljubičić Aleksa, Đotunović Luka, Karleuša Nikola, Milinković Dejan, Kovačević Jovan, Milojević Mihajlo, Biočanin Aleksa, Stojković Ivan, Samardžić Lazar, Kostić Nemanja, Milunović Vojislav, Tomov Nemanja, Ivkov Aleksa, Adžić Nemanja i Golubović Milan. Stručni štab su činili: Stevanović Lazar, Maksimović Ivana i Maksimović Nikola.

Konačan poredak ekipa:

1. Novi Beograd

2. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

3. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

4. Partizan A

5. ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

6. Partizan B

7. ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ

8. ΔΙΚΕΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

9. Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑΣ

10. Ε.Σ.Ν. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

You might also like