Nikola Bijelić

Po mnogima najjača konkurencija u seniorskom timu Novog Beograda je na poziciji levog krila.
Jedan o tri igrača koji igraju na toj poziciji je Nikola Bijelić. Nikola je izuzetno zahvalan igrač koji iz sezone u sezonu napreduje. Približio se dan kada će levo krilo Novog Beograda zaigrati u nekom superligaškom klubu. Svi se nadamo da će superligašku konkurenciju okušati i sa Novim Beogradom već za dve sezone.

Šta misliš o sastavu Novog Beograda u ovoj sezoni?
Sastav je dosta promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Dva vodeća igrača u prošloj sezoni, letos su napustila klub, dok je stiglo devet novih igrača. Imamo 16 igrača podjednakih kvaliteta koji mogu da  odgovore izazovima Prve lige.
Jedini koji se ističe je naš kapiten, Čučković Miloš, koji nam svojom smirenošću, iskustvom i staloženošću pruža veliku podršku kako na utakmicama, tako i na treninzima.

Koji je cilj Novog Beograda u Prvoj ligi?
Što se tiče plasmana, ciljamo na pozicije od 3. do 5. mesta, a ako se pojavi mogucnost da napadnemo neko od prva dva mesta ali sve to zavisi od naših igara ove sezone. S obzirom da smo mlada ekipa, i debitujemo u ovoj ligi, cilj nam je da steknemo što više iskustva, da stvorimo što bolju atmosferu u timu i da se uigramo za sledeću sezonu, kada planiramo borbu za  ulazak u Superligu.

Šta bi mogla da bude prednost Novog Beograda u odnosu na ostale ekipe u Prvoj ligi?
RK “Novi Beograd” odlikuje mladost, borbenost i požrtvovanost na terenu, želja za dokazivanjem.
To su glavne prednosti ove ekipe iz kojih namećemo svoj stil igre, a to je brz i moderan rukomet.

Sledeći protivnik nam je Vrbas. Šta očekuješ na toj utakmici?
Gostujemo ekipi Vrbasa koja je, verovatno, nasličnija nama. Mlada ekipa, gajimo slican stil igre, imaju malo više iskustva u ovoj ligi od nas. Teško gube utakmice kada su domaćini, i vole da igraju pred svojom publikom. Predstavljaju jakog protivnika, ali se nadam da ćemo posle poraza i katastrofalne igre u Kikindi uspeti dobro da odigramo i zabeležimo pobedu.
U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo i da odigramo dobro bez obzira ko nam je protivnik.

You might also like