Nezaboravno veče u Beogradskoj filharmoniji

U petak, 21. decembra, članice našeg kluba su na poziv Beogradske filharmonije bile gošće ove ugledne kulturne institucije. S velikim zadovoljstvom smo prisustvovali koncertu na kojem nas je ansambl Beogradske filharmonije „putovanjem kroz vreme“ odveo u Barok i dočarao dah tog vremena. Kao najmlađe u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine naše gracije su odmah skrenule pažnju na sebe, kako godinama tako i zrelošću. Od početka do kraja su sa velikom pažnjom pratile ceo koncert na kojem je ansamblom Beogradske filharmonije briljantno dirigovao Jorgos Petru i na kojem je solista Jurij Minjenko ostavio bez daha prepun Kolarac.
Nakon dva sata nezaboravnog koncerta, koji je oduševio naše članice otkrivši im jednu novu dimenziju muzike, usledilo je je još jedno veliko iznenađenje. Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, proveo je naše gracije kroz svaki kutak Beogradske filharmonije. Prvo ih je uveo iza scene gde su se upoznale sa Jurijem Minjenkom i celim ansamblom. Zatim ih je odveo na balkon, binu, „muzičku teretanu“ gde umetnici „treniraju“ i prave „taktiku“ za svaki naredni koncert a na kraju i u svoju kancelariju gde je napravljena strategija kojom je Beogradska filharmonija postala jedna od najboljih na svetu.
Puni utisaka smo napustili Beogradsku filharmoniju u kojoj smo uživali u svakom trenutku, prelepo se proveli, naučili nešto novo, a nadasve otišli ispunjeni srdačnošću i gostoprimstvom svih zaposlenih na čelu sa Ivanom Tasovcem.

 

Rukometni klub Novi Beograd ovom prilikom srdačno se zahvaljuje Beogradskoj filharmoniji na svemu s nadom da će započeta saradnja trajati dugo!

beogradska-filharmonija1beogradska-filharmonija2beogradska-filharmonija3beogradska-filharmonija4beogradska-filharmonija5beogradska-filharmonija6

You might also like