Natalija Pižurica – u rukomet iz drugog pokušaja

Naime, u rukometu se oprobala i prošle godine u Feniksu ali budući da se novobeogradska grupa ovog kluba ubrzo rasformirala morala je da sačeka drugu priliku, koja se ukazala kada je Novi Beograd osnovao školu za devojčice.
Nata ili Beba kako je iz milošte zovu najredovniji je član nove grupe i za to zaslužuje veliki aplauz. Bez obzira da li je trening u njenoj školi ili u zemunskom „Pinkiju“ Natalija je među prvima koji ušetaju u salu. Neodoljivim osmehom i neposrednošću pobrala je simpatije svih koji su je upoznali. Stamena je i visprena a napredak iz treninga u trening je očigledan. Pre rukometa trenirala je i balet a u slobodno vreme najviše voli da skuplja lutkice.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Branko Radičević”. Drugi sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim likovno i fizičko. Volim da crtam i volim kada se igramo raznih igrica na fizičkom.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Rukomet je zanimljiv i dinamičan sport. To sam odmah videla kada sam počela da treniram u Feniksu. Ipak, na veliku žalost ovaj klub je obustavio treninge u mojoj školi pa nisam imala više gde da treniram. Kada je Novi Beograd održao animacije u mojoj školi i kada su nam rekli da formiraju grupu nisam imala ni najmanju dilemu da lid a posle godinu dana pauze ponovo počnem da treniram ovoj sport.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada igramo između sebe. Takođe, volim kada na početku treninga igramo igricu “ledeni čikica” i kada igramo šugice po linijama.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je dobar i strpljiv i nije mnogo strog.

You might also like