Nastavljena Mini liga

U nedelju 2.12. odigrano je 6.kolo Mini lige. Naše ekipe su bile prilično uspešne.

Najvredniji rezultat u ovom kolu mini lige zabeležila je ženska grupa Rukometnog kluba Novi Beograd koja je na trijumfalan način završila prvu polusezonu u Mini ligi. Ekipa 2001. je ubedljivo savladala osvajača Mini rukomentog Evropskog prvenstva Taurunum s 13:3 i tako ostala u trci za sami vrh tabele. Naše gracije su od početka meča u dvorani „Sport eko” zagospodarile terenom i sa fenomenalnom igrom u odbrani u potpunosti su uštopovale odličnog protivnika. Primali smo u proseku jedan pogodak na 10 minuta što je bilo dovoljno da totalno obeshrabrimo rivala koji je na kraju morao da se pokloni, u nedelju, neuporedivo boljoj ekipi. Svi odreda u našoj ekipi su bili na visini zadatka i još jednom smo pokazali da kolektivnom igrom i borbenošću možemo da oborimo na pleća sve ekipe u ligi bez obzira što imamo ubedljivo najmanje iskustva od svih.

Ekipa 2001. na zimsku pauzu odlazi sa četiri pobede i dva poraza. Sa tim skorom, istovetnim kao i drugoplasirani SKBG koji trenutno ima bolju gol-razliku, čvrsto držimo treću poziciju, ali nema sumnje da ćemo u prolećnem delu šampionata biti kadri da napadnemo i sami vrh.

Kod dečaka 2000. godište doživeli smo i prvi poraz. Novi Beograd je poklekao od Crvene Zvezde 11-10. Izuzetno loš početak i vođstvo protivnika od 0-4. Do poluvremena ijzednačavamo na 5-5-. U drugom delu se igralo gol za gol a i ovoga puta su nas skupo koštali promašeni sedmeci (čak 4 promašaja), od kojih poslednji na samo 25 sekundi do kraja. Ekipa NBGD je posle neizvesnog prvog poluvremena u nastavku deklasirala Rukobel (18-11).

Dečaci 2001. Su zabežili pobedu i poraz. Novi Beograd je deklasirao nejaki Indeks 21-2, dok je NBGD ubedljivo poražen od Šamota 16-7. Donekle je opravdanje za poraz i izostanak nekoliko standardnih igrača zbog bolesti.

I u najmlađoj kategoriji smo imali polovičan učinak. Novi Beograd je još jednom pobedom nad Aranđelovcem 18-9 ostao na vrhu tabele. Mlađa ekipa pod imenom NBGD je bila odlična u porazu od Šamota, dok su dečaci iz New Belgrade bili izuzetno borbeni protiv Rakovice ali nedovoljno za jači otpor , 3-24.

You might also like