Našim gracijama medalja izmakla za dlaku

Bili smo u C grupi prvenstva gde su nam protivnici bili Zaječar, Naisa i Radnički. Sa ubedljivim i sigurnim pobedama protiv Zaječara (21:4) i Radničkog (24:2) i sa remijem sa ozbiljnom ekipom Naise iz Niša (13:13) naše gracije su zauzele prvo mesto u grupi i u četvrtfinalu ih je čekao duel protiv Milenijuma. I u borbi za plasman u polufinale odigrali smo na visini zadatka. Fanatičnom igrom u odbrani protivnik nije imao nikakve šanse i na kraju je rezultat bio više nego ubedljiv 12:6. Iako je sam plasman među četiri najbolje ekipe predstavljao ogroman uspeh bilo smo samouvereni da možemo da oborimo još jednu prepreku na putu ka velikom finalu.
U polufinalu nam je protivnik bio SKBG. Prvo poluvreme smo odigrali kao iz snova. Agresivnom odbranom i sigurnim napadom otišli smo na poluvreme sa pet golova prednosti. Ipak, u nastvaku smo ostali bez daha. Rival je bio sve sigurniji, prvo je izjednačio, potom i prešao u vođstvo. Posle žestokih 20 minuta duela, koji je proglašen za najuzbudljiviji i najkvalitetniji okršaj na turniru, morali smo da pružimo ruku protivniku koji je slavio s minimalnom prednošću 18:17. Iscrpljeni, i fizički i psihički, od žestokog duela u polufinalu ušli su u meč za bronzu. Posle pet minuta igre vodili smo protiv Avale s 5:1. Ipak, od tog trenutka kao da smo stali što je sjajna ekipa iz Vrčina uspela da iskoristi pobedivši na kraju 25:20.
Imajući u vidu da smo bili najmlađa ekipa na prvenstvu i to da smo sa ubedljivo najmanje iskustva turnir na Banjici nam je pokazao da smo na pravom putu i da smo za godinu dana treniranja stigli i prestigli mnoge srpske ekipe. Medalja koja je ovoga puta za dlaku izostala nema sumnje da će na nekim narednim takmičenjima biti, sada je izvesno, gotovo sigurno u našim rukama. Svih deset igračica koje su nas predstavljale na ovom turniru opravdale su poverenje čitavog kluba i ovim putem im klub čestita na velikom uspehu. Naravno, i sve ostale članice ženske grupe, koje ovoga puta nisu bile u sastavu, zaslužuju reči hvale jer su i one svojim zalaganjem na treninzima izuzetno doprinele ovom uspehu, bez obzira što nisu bile neposredne učesnice ovog događaja.

You might also like