Naša prva utakmica

 

Prva ženska grupa u istoriji Rukometnog kluba Novi Beograd u petak, 25. novembra, odigrala je svoju prvu utakmicu. Gotovo svi skupili smo se ispred naše baze, Osnovne škole „Branko Radičević“, a s velikim ushićenjem i uzbuđenjem kolona automobila uputila se u planirano vreme prema školi „Despot Stefan Lazarević“ u Mirijevu koja je bila poprište prijateljskog meča s domaćinom Feniksom.
Uz problemčiće u toku puta, koji su bili očekivani s obzirom da su neki prvi put zašli u ovaj deo grada, stigli smo na lice mesta pola sata pre početka duela gde nas je već čekala Ivona Bulut koja je direktno došla u ovu školu. Graja i smeh ispunuli su hol škole u Mirijevu a naše igračice, kao i brojni roditelji, bake i deke, prijatelji i rodbina, koji nisu želeli da propuste prvi meč u karijerama naših gracija, s nestrpljenjem su čekali trenutak kada će istrčati na parket.
Nakon reči dobordošlice trenera Feniksa Jelene Zindović presvukli smo se i nedugo zatim našli smo se na terenu u gotovo najjačem sastavu pošto je nedostajala samo Tamara. Zagrevanje je odrađeno prema planu i nakon klupskog pozdrava meč je mogao da počne. Dunja na golu, na terenu imenjakinje Anje Tomić i Penić, Nataša, Teodora i Milica sa dozom male treme počele su utakmicu protiv igačica Feniksa.
Zbog evidentnog uzbuđenja imali smo malo lošiji start, ali kako se meč odmicao bili smo sve sigurniji i sigurniji ušavši u egal igru sa Feniksom u čijem sastavu su bile i igračice sa neuporedivo dužim rukometnim stažom od svih naših članica. Uprkos toj činjenici bili smo ravnopravan rival. Sa čestim izmenama održavali smo ritam – redom su u igru ulazile Jovana, Mimi, Svetlana, Katarina Popović, Aleksandra, Ivona, Goca, Valentina, Anja Kostić, Andrea, Ana, Anđela, Jana…
Bodrenje sa tribina i sa klupe je sve vreme bilo na visokom nivou i naša ekipa je iz minuta u minut bila sve bolja i bolja. Napornih, uzbudljivih i nezaboravnih sat vremena igre prošlo je kao tren. Rezultat je bio u potpuno drugom planu ali po rečima direktora naše Škole rukometa Nikole Maksimovića, koji je vodio evidenciju, Novi Beograd je na kraju slavio s 37:35.
Pozdrav svih aktera ove prijateljske utakmice ovekovečen je brojnim fotoaparatima. Uz obostrane čestitke na prikazanoj igri pao je dogovor da Novi Beograd uskoro uzvrati gosotprimostvo Feniksu pa da odmerimo snage i na našem terenu. Nakon presvlačenja krenuli smo svojim kućama puni utisaka sa nezaborvanog, može se slobodno reći, i avanturističkog gostovanja u Mirijevu.

 

Slike sa utakmice možete pogledati OVDE

 

 

 

 

Objavljeno 26. Novembra 2011

You might also like