Najmlađi najbliži medalji

Karlović Andrej, 2004. godište: Turnir u Pragu je bio odličan. Bilo je puno ekipa, koje su igrale dobar rukomet, kao i mi. Saveti trenera su nam puno značili i pomogli. Svi igrači su igrali dobro, sarađivali smo u igri i tako otišli do borbe za treće mesto. Izgubili smo jer smo završnicu prvog poluvremena odigrali loše. Osvojili smo 4. mesto i vratili se u Beograd srećni. Mislim da je moja igra bila dobra i da sam tako pomogao timu u osvajanju 4. mesta.

Najmlađi najbliži medalji

U konkurenciji dečaka 2002. godište nastupali smo sa dve ekipe. Novi Beograd I su bili dečaci rođeni 2002. godine, dok su Novi Beograd II bili dečaci 2003. Oni su bili i najprijatnije iznenađenje turnira jer su u grupi zabeležili 3 pobede i samo 2 poraza od Savehofa i Libereca koji su fizički neuporedivo jači… U 1/8 finala su poraženi od Dubrave i Zubrija ali svakako da su pokazali da su izuzetno perspektivna generacija. Sledeće godine će se takmičiti u svom uzrastu i verujemo da će biti u krugu favorita za medalju…

Vladan Macura, 2003. godište: Pa turnir je bio lepo organizovan, iako je bio za 2002. godište, mi smo se snašli. Ekipa je lepo pristupila svakoj utakmici, ali opet moglo je i bolje. Sve u svemu, zadovoljan sam turnirom.

Dečaci 2003. godište – priprema za Prag kup 2016.

Dečaci 2002. godište su svakako mogli i više od plasmana u 1/8 finala. Svakako da na ovakvim turnirima i žreb ima bitnu ulogu, i verovatno da u našem delu žreba nije bio Poreč , kasniji osvajač srebrne medelje da smo mogli i više da uradimo. U grupi smo rutinski osvojili prvo mesto sa 4 pobede i jednom nerešenom utakmicom. U 1/16 finala lako smo pobedili češki Banik Most 17-5 i švedski Savehof 20-9. Ipak je u 1/8 finala hrvatski Poreč bio dosta bolji i zasuženo prošao dalje. Svakako da će veliko iskustvo sa ovog turnira momcima mnogo značiti u njihovoj prvoj sezoni u LMK Beograda i za neki od narednih međunarodnih turnira.

Vredno je istaći da je naš levi bek Pavle Cvijetić bio najbolji strelac turnira u Pragu (računajući sve kategorije) sa 67 postignutih golova na 8 utakmica.

Najmlađi najbliži medalji

Pavle Cvijetić, 2002. godište: Turnir je bio vrlo jak sa puno dobrih ekipa i to je najveći turnir na kome sam igrao…Utisci su fenomenalni. Što se tiče moje igre vrlo sam zadovoljan s obzirom na broj golova koje sam postigao, mada uvek može bolje…Što se tiče igre ekipe smatram da smo dobro odigrali, iako smo imali nesreću da naletimo na finalistu. Sigurno da ćemo u narednom periodu igrati puno bolje i napredovati dovljno da se uvek borimo za neku od medalja.

You might also like