Mnogo više od derbija!

Rukometni klubovi Novi Beograd i Studentski grad odigraće u nedelju 5. decembra 2010. godine, sa početkom od 20 časova prvenstvenu utakmicu druge lige Centar u hali Pinki u Zemunu.

 

U želji popularizacije rukometa među mladima i zbližavanja svojih članova i pristalica, dva kluba su zajedničkim dogovorom preduzeli više mera i poteza kako bi taj susret bio iznad uobičajenog rukometnog spektakla.

 

Tako će seniori domaćih i gostiju, uz predstavljanje, izaći praćeni najmlađim rukometašima Novog Beograda i Studentskog grada podeljenih na crvene i bele u majicama sa grbovima dva kluba i porukom RUKOMET = VITEŠTVO + DRUGARSTVO . Isti će se u poluvremenu međusobno izmešati i kao takvi pokazati svoje znanje i umeće u mini rukometu. Taj meč sudiće njihovi treneri.

 

Treneri seniora će po završetku susreta proglasiti iz protivničkog tabora igrača koji je na utakmici bio najbolji što se tiče fer-pleja ali i ponašanja.

 

Dakle, biće ovo prva zvanična seniorska utakmica dva kluba koji će biti primer zdravog rivalstva, ali i viteštva i sportskog drugarstva koji čine suštinu rukometne igre. Bodove će osvojiti bolji tim, ali će nesporni pobednik danas biti rukomet.

 

Ovakvim odnosom prema sportskom rivalitetu, dva kluba žele da ožive one, često zaboravljene vrednosti koje oplemenjuju čoveka, izgrađuju zdravo društvo i jačaju poverenje mladih u sopstvenu budućnost.

 

O takmičarskim pobedama i porazima ne možemo odlučiti sami, ali o pobedi sportskog morala, fer-pleja i odgovornosti – možemo i moramo!

Zbog toga naša dva kluba igraju jedan SA drugim, a ne jedan PROTIV drugoga!

 

Očekujemo da svaki gledalac nedeljnog derbija, svojim ponašanjem, podrži namere dva kluba. Navijanje za jedan tim je ubedljivije ako se uvažava i sportski pozdavlja njegov rival. Oni koji to ne razumeju, ili ne žele da razumeju, nisu prijatelji ni ’’Novog Beograda’’ niti ’’Studentskog grada’ . Zato danas, i ubuduće, budimo prvenstveno prijatelji rukometa i sporta u celini, pa tek onda – kluba kome smo poklonili simpatije.

 

Pozivamo Vas da svojim prisustvom date svoj doprinos ovom dobronamernom sportskom događaju dva kluba sa teritorije Novog Beograda.

 

RK NOVI BEOGRAD
URK STUDENTSKI GRAD

You might also like