Mini Liga RSB 2002. godište – RK Novi Beograd – „po starom“

U obe kategorije podmladak Novog Beograda je pokazao više od ostalih i svakako zasluženo osvojio najsjajnija odličja…

Devojčice su igrale dve finalne utakmice protiv Beograda i u obe zabeležile sigurne pobede. U prvoj utakmici , kada je praktično šampion bio i rešen naše gracije su pobedile 20-13, a u drugoj samo potvrdile drugu titulu za redom u mini ligi pobedom 12-11. Sve devojčice su odigrale fenomenalno i nadoknadile izostanak Mae Živković i Ivane Ćosić. Pokazale su još jednom da su odličan kolektiv! Naše devojčice i trener Lazar Stevanović zaslužuju čestitke za prikazane igre od početka seone.

U konkurenciji dečaka borba za zlato bila je daleko neizvesnija. Nekoliko sjajnih ekipe (Studentski grad, Rakovica, SKBG, Partizan, Novi Beograd…) je pretendovalo na medalje. Naši dečaci predvođeni trenerom Aleksandrom Markovićem su bili najbolji u odlučujućim utakmicama. Prvo su u polufinalu eliminisali dvostruke šapione , komšije iz Studentskog grada, da bi u finalu posle izuzetno dramtične završnice nadigrali Partizan i posle dva srebra iz prethodnih sezona konačno osvojili zlatnu medalju!Detalj sa finala devojčica

Detalj sa finala devojčica

Početak utakmice pripao momcima u crvenim dresovima i lako smo poveli 3-0. Nakon toga, već u 5.minutu Ignjat Nešić je zbog povrede napustio igru i nije se vraćao do kraja utakmice. Partizan je iskoristio taj momenat i brzo preokrenuo rezultat u svoju korist. Na poluvremenu su imali prednost 11-8. Početkom drugog dela trener Marković je sa par taktičkih detalja pomogao ekipi da se brzo uhvatu priključak, a svoju zapaženu ulogu imali su i najiskusniji igrači Pavlović Luka, Cvijetić Pavle kao i golman Đura Vasić. Tokom celog drugog poluvremena utakmica je bila izjednačena , i na 2 minuta pred kraj poveli smo sa 2 razlike što smo odlčnom igrom uspeli da zadržimo i osvojimo titulu !

Pobedničko kolo - devojčice 2002

Pobedničko kolo – devojčice 2002

Bitno je istaći da su podjednak udeo u ovoj zlatnoj medalji imali i njihovi drugari iz ekipe New Belgrade (svi 2003. godište) koji su ligu završili na sjajnom 6.mestu, dok su dečaci iz NBGD takođe imali jako dobru sezonu i u konačnom plasmanu su 10.

 

Jedan od junaka finala - Đura Vasić

Jedan od junaka finala – Đura Vasić

Svim dečacima i trenerima Markoviću i Čučkoviću čestitke na sjajnim uspesima!

Mini liga se nastavlja 28.marta u konkurencijama devojčica i dečaka 2003. i 2004. godište gde naše ekipe imaju lepe izglede za nova odličja!

You might also like