Mini liga – Osigurana još jedna medalja

Devojčice Novog Beograda dvanaestog vikenda Mini lige igrale su samo jednu utakmicu i zabeležile pobedu. Ekipa koja nastupa u konkurenciji devojčica rođenih 2001. i mlađih savladala je Milenijum s 15-9 i tako i definitivno obezbedila medalju u ovoj konkurenciji. Protivnik, koji je bio bolji od nas u prvom delu sezone, u subotnjem meču nije imao ni najmanje šanse protiv inspirisanih gracija Novog Beograda. Odbranu smo odigrali za čistu desetku i ako se tome doda poslovično dobar napad dva boda nisu mogla da izostanu. Do kraja lige u ovom godištu ostalo je da odigramo još dva meča u kojima smo apsolutni favoriti protiv Dunava, odnosno Taurunuma. Ako prema očekivanjima pobedimo u oba meča osvojili bismo najmanje bronzu, dok bi nam za srebro bilo neophodno da se poklope još neki rezultati.

Kod dečaka 2001. Novi Beograd je ukrstio koplja sa obe Partizanove ekipe. Protiv Partizana smo bili dosta neubedljivi. Velikih problema imali smo u realizaciji, naročito pri izvođenju sedmeraca jer smo promašili čak 6!? Svakako da na ovom segmentu moramo da radimo. Protiv Crno belih sve je bilo daleko bolje I slavili smo ubedljivo 17-4. Ekipa NBGD je zabečežila dva poraza. Bolji su bili Sinđelić 13-15 I SKBG 10-14. Ekipa New Belgrad u prvoj utakmici igrala nerešeno protiv Indeksa 6-6. Tokom celog meča imali smo prednost od 1 do 2 gola, ali smo prilično nesrećno ipustili pobedu primivši gol na 10-ak sekundi do kraja. U drugoj utakmici dana, odigrala je utakmicu sa puno golova i pobedila danas solidni ORK Zemun rezultatom 21-13! Odličan na golu je bio Vasić Đura koji je odbranio ćak 6 sedmeraca i svakako najzaslužniji za današnji trijumf! Treba pohvaliti takodje odličnog Luku Pavlovića!

U najmlađoj konkureniji dečaka 2002. godište smo bili izuzetno ubedljivi. Novi Beograd je savladao Indeks 17-3, dok je NBGD bio bolji od Beograda 15-10. Trener Milošević je iskoristio priliku da svim dečacima da veliku minutažu. Najmlađa ekipa u celoj mini ligi New Belgrade je igrala nerešeno protiv SC Voždovca 2012. 7-7. Jedna izuzetno borbena i izjednačena utakmica do samog kraja i čini se najpravednija je podela bodova…

Nastavak Mini lige je u nedelju 21. Aprila 2013.

You might also like