Mini liga – zlato i srebro za 2000

Završena je Mini liga za dečake rođene 2000. godine. Obe ekipe rukometnog kluba Novi Beograd plasirale su se u finale. Nakon prve finalne utakmice i nerešenog rezultata 11-11, ekipa “Novi Beograd” je pobedila ekipu “NBGD” rezultatom 16-14. Obe finalne utakmice više su ličile na prijateljske mečeve nego na prave finalne. Prvi put u 24. godina dugoj istoriji Mini lige dve ekipe iz jednog kluba su osvojile zlatnu i srebrnu medlaju! BRAVO !

Kod dečaka 2001. godište Novi Beograd je posle malog opuštanja u prvom poluvremenu protiv SKBG-a preokrenuo razultat i ubedljivo slavio sa 10-5. NBGD je pružio izuzetan otpor prošlogodišnjem šampionu Šamotu 10-15. Ekipa New Belgrade pobedila je Rukobel rezultatom 11-9 u jednoj izuzetno zanimljivoj utakmici punoj preokreta! Meč je u samom finišu rešio Luka Đeric iz kontranapada svojim 9 golom na meču.Sve pohvale za Luku i ostale dečake.

U kategoriji dečaka 2002. sastale su se naše dve ekipe Novi Beograd i New Belgrade. Stariji dečaci su bili dominantni, ali je za svaku pohvalu zalaganje najmlađih rukometaša u ligi! NBGD je poražen od Studentskog grada prilično ubedljivo 16-7.

Devojčice Novog Beograda zabeležile su maksimalan učinak i jedanaestog vikenda Mini lige. Ekipa koja nastupa u konkurenciji devojčica rođenih 2000. i mlađih ponovo je u samo dve nedelje bila bolja od Vrčina savladavši ga ovoga puta sa 16-13. Nakon prošlog vikenda u kojem je bila slobodna ekipa 2001. je zabeležila novu pobedu i tako se još korak približila postolju u ovoj konkurenciji. Radnički iz Obrenovca je bio lak zalogaj za naše gracije koje su slavile s 21-15. U poslednjoj utakmici subotnjeg programa ekipa 2002. je bez po muke bacila na pleća slabašnu Avalu. Rezultat od 23-1 za naše devojčice najbolji je pokazatelj kako su se odvijale stvari na terenu. U ovoj konkurenciji grabimo ka zlatu za koje nam je neophodno da do kraja zabeležimo sve pobede uključujući i protiv Taurunuma, jedinog pravog konkurenta za titulu.

You might also like