Miloš Čučković – predvodnik novog tima

Golman Miloš Čučković je godinama unazad u Novom Beogradu. Istakao se radom sa golmanima i sa mlađim kategorijama. Ipak, od ove godine je na, do sada, najvećem izazovu. Pored trenerskog posla licenciran je za A tim gde će kao kapiten i golman pokušati da svoje bogato iskustvo prenese na mlađe igrače i da učini takmičenje u Prvoj ligi znatno lakšim.

Šta misliš o sastavu Novog Beograda u ovoj sezoni?
– Izuzetno smo mlada ekipa, ali sa ujednačenim igračkim kadrom, za razliku od lane kada smo imali dvojicu igrača koji su dominirali i na kojima se zasnivala čitava igra. Ove sezone svi igrači su podjednakog kvaliteta što ima svoje pozitivne strane jer svaku narednu utakmicu neko drugi može da iznenadi pa ni protivnik ne može da unapred napravi pravu taktiku. Trenutno, možda jača strana su nam krila. Minić i Matičić su izuzetno napredovali, igraju zrelo i nadam se da će im ova sezona biti odskočna daska za narednu sezonu u kojoj bi morali da igraju u Super ligi, kao što je to od ove sezone pošlo za rukom Mandiću i Nikoliću.

Koji je cilj Novog Beograda u Prvoj ligi?
– S obzirom da imamo mlade igrače svesno ne postavljamo visoke ciljeve da ih ne bismo dodatno opteretili. U svaku utakmicu ulazimo, pre svega, s namerom da pružimo svoj maksimum i da pokažmo bolju igru u odnosu na prethodnu. Svim rivalima prepuštamo ulogu favorita, na svakog od njih gledamo s respektom i poštovanjem, ali smo svesni i svog kvaliteta i verujemo da on mora da ispliva na površinu.

Šta bi mogla da bude prednost Novog Beograda u odnosu na ostale ekipe u Prvoj ligi?
– Ova ekipa je dugo na okupu. Većina igrača se poznaje od malih nogu, a pored nesumljivog igračkog kvaliteta svi odreda poseduju ogromne ljudske kvalitete na šta smo svi u klubu ponosni. Takođe, ponoviću da je naša prednost možda i to što imamo 20 podjednako dobrih igrača. Takođe, valja podvući da imamo možda i najbolje uslove treniranja u zemlji kao i fenomenalnog trenera Nikolu Maksimovića, koji je mnog puta do sada dokazao da je izrastao u odličnog stručnjaka.

You might also like